foto: Halie

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag

Islands of Empathy (in a sea of chaos)
di 21 nov ’23 20:00
di 21 nov ’23
20:00

In Islands of Empathy zoekt Club Guy & Roni naar hoe empathie een drijvende kracht kan zijn in hoe we met elkaar samenleven.

In Nederland hebben we geleerd om als individuen continu de beste versie van onszelf te zijn, onafhankelijk van de behoeften van anderen. Wanneer je hulp nodig hebt, is er blijkbaar iets mis met je. Een samenleving waarin zelfredzaamheid een aanbeveling is en hulp nodig hebben een teken van zwakte. In heel veel andere samenlevingen lijkt juist het collectief voorop te staan. Met minder ondersteuning van de overheid lijken de bewoners meer op elkaar te steunen. Films en verhalen vertellen ons vaak dat mensen bij het ineenstorten van de samenleving door bijvoorbeeld een ramp, in zelfzuchtige beesten veranderen, maar in de praktijk blijkt juist het omgekeerde. Medemenselijkheid behoort – anders dan we soms denken – tot onze menselijke basisuitrusting. Islands of Empathy gaat over het gevoel te willen behoren tot een gemeenschap die is gebaseerd op empathie

Islands of Empathy (in a sea of chaos) maakt deel uit van Club Guy & Roni’s Human Odyssey, waarin zij verschillende menselijke gevoelens (liefde, angst, geluk, empathie) onderzoeken vanuit een intercultureel perspectief en in samenwerking met een internationaal dansgezelschap. 

Deze voorstelling is geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken. Als er tekst in voor komt is die in het Engels. 

Fysieke inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een fysieke inleiding in het Theatercafé. Een professionele danser brengt de bezoekers in beweging om ze op die manier voor te bereiden. Ook mogen de bezoekers vooraf mee de zaal in voor een korte preview van de voorbereiding van de dansers en muzikanten. De fysieke inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces. Er is ruimte voor 50 personen. 

Onderdeel van

Credits

Concept & choreografie Roni Haver, Guy Weizman 
Cast dansers Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Eliana Stragapede, Jésula Toussaint Visser e.a.
Muzikanten Pape Seck, Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag)
Compositie THYS
Lichtontwerp Maarten van Rossem
Dramaturgie Friederike Schubert