foto: Sofie Knijff

Boni de musical - een held strijdt voor vrijheid

Het Zuidelijk Toneel
za 16 mrt ’24 20:00 - 22:45
za 16 mrt ’24
20:00 - 22:45
  • za 16 mrt ’24
    20:00 - 22:45
    Pauze 21:20
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Boni - de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Deze musical vertelt het levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij en ongelijke behandeling.

Boni groeit op in de binnenlanden van Suriname. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de kolonisten en wordt de leider in een lang en verbitterd gevecht tegen het Nederlandse regime. Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan.

In deze moderne musical met nieuwe composities wervelt een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten ons terug naar de 18e eeuw, met zang, spoken word, rap, en soul. Een musical over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt.  

let op: inleiding geannuleerd

Let op: de eerder aangekondigde inleiding, die om 19:00 uur zou plaatsvinden voorafgaande aan de voorstelling, hebben wij wegens onvoorziene omstandigheden moeten annuleren. Tickethouders zijn per mail geïnfomeerd. 

Geniet van de voorstelling! 

Credits

Cast Urvin Monte, Jeannine La Rose, Juan Wells, Juneoer Mers, Susan Malaika Bailey, Leo-Alexander Hewitt en Xavier Molijn
Script Lars Boom
Regie Stanley Burleson