Feiko Koster

Klassiek goes Underground

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Vierdaagsefeesten
ma 17 jul ’23 20:00 - 20:45
ma 17 jul ’23
20:00 - 20:45
  • ma 17 jul ’23
    20:00 - 20:45
    Parkeergarage Kelfkensbos

Misschien wel het bijzonderste podium van de Vierdaagsefeesten vind je ondergronds: parkeergarage Kelfkensbos. De betonnen omgeving zorgt voor een prachtige setting én akoestiek. Onder de noemer Klassiek goes Underground programmeren we hier met de Vierdaagsefeesten de fijnste klassieke muziek. Een betoverend rustpunt in het feestgedruis.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio, Bart, Tom en Jesse. De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al elf jaar een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is: zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg. Het ensemble is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen, dat mag duidelijk zijn. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het NAKK al snel de harten van het publiek te veroveren!