Ray Klaassens

GROEIPIJN!
di 24 okt ’23 20:00 - 21:45
di 24 okt ’23
20:00 - 21:45
  • di 24 okt ’23
    20:00 - 21:45
    Pauze 20:45
    De Vereeniging Grote Zaal

Ray Klaassens, voormalig officier binnen de Nederlandse Special Forces en hoofdinstructeur in het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge deelt op een kwetsbare manier zijn GROEIPIJN in het gelijknamige inspiratietheater. Een twee uur durend en prikkelend inspiratietheater over het traject dat Ray heeft afgelegd om te komen tot waar hij nu staat. Een traject van moeite doen en zelfreflectie.

Inspiratietheater dat doorspekt is met Stoïcijnse inzichten en alle zintuigen prikkelt om de gasten te inspireren de daad voor eens en voor altijd bij het woord te voegen. De aanwezigen zullen inzichten opdoen over het spanningsveld tussen aanpassingsvermogen en volharding, maar er wordt ook een klip en klaar beeld geschetst waarom het zinloos is om je druk te maken over dat waar je geen invloed op hebt. Bovendien legt Ray in niet mis te verstane woorden uit dat er een direct verband is tussen de resultaten die je boekt en de inspanning die je ervoor geleverd hebt. 

Ray neemt je met storytelling mee naar een aantal sterk vormende momenten op de Koninklijke Militaire Academie en bij het Korps Commandotroepen. Ook vertelt hij over vaardigheden die je nodig hebt als inlichtingenofficier en ondernemer, die je vooral niet leert bij de Special Forces.  

Om Ray’s verhalen op alle niveaus binnen te laten komen, heeft hij interactie met zijn beste vriend Onno van Boven die een erg persoonlijk verhaal deelt. Ook Danielle van Berkom ondersteunt passages met indrukwekkende vioolmuziek. Sommige thema’s worden met prachtige nummers ondersteund door Joep Thijssen en Sophie van Zijl. De metafoor van groeien wordt betoverend in beeld gebracht door de sierlijke danseres Noi Pakon.  

Na GROEIPIJN! zet het publiek ongetwijfeld een volgende stap in het leven. Welke dat is, dat bepalen ze zelf tijdens de sessie. GROEIPIJN! is geen verhaal van Ray als Mister ‘Know it all’, in tegendeel. Ray deelt een aantal intieme, verdrietige en eenzame momenten waarin hij voor keuzes stond die zijn leven zouden bepalen. Een verhaal voor iedereen, want ‘Als ik het kan, kun jij het zeker!’, aldus Ray.

VIP ticket inspiratietheater en masterclass
Er bestaat de mogelijkheid tot een VIP ticket voor het inspiratietheater GROEIPIJN!. Dit houdt in dat jij na het inspiratietheater een half uur de mogelijkheid tot een persoonlijke Meet & Greet met Ray hebt. Je kunt een foto samen met hem maken. Ook ontvangen we je met een glas bubbels en krijg je een kleine snack. Tijdens het bestelproces kun je kiezen voor dit VIP ticket. 

Daarnaast is het mogelijk om voorafgaand aan het inspiratietheater GROEIPIJN! de masterclass TEAM-TAAK-IK te volgen. Meld je direct aan voor de Masterclass, of lees eerst meer hieronder. 

Masterclass TEAM-TAAK-IK 
Ben jij leidinggevende en wil je geïnspireerd worden door Ray? Je hebt nu de kans om een twee uur durende, interactieve masterclass te volgen van Onno van Boven en Ray Klaassens.

Zij hebben eenvoudige en bruikbare tools ontwikkeld om de valkuilen te identificeren waar je als leidinggevende vaak instapt. Werk aan je eigen leiderschapscase tijdens de masterclass en verlaat de ruimte met nieuwe inzichten. Laat je inspireren door anderen en leg contacten met mede-leidinggevenden. Je gaat zelf aan de slag met jouw leiderschapsdriehoek: Team, Taak, Ik.

Tijdens de interactie krijg je eerlijke en directe feedback, zoals men dat van Ray mag verwachten en kent.

De masterclass duurt 2 uur, voorafgaand aan het inspiratietheater ‘GROEIPIJN!' en er zal veel praktische ervaring worden overgebracht door Onno en Ray.

Na de masterclass heb je vrije tijd tot aan het inspiratietheater. Je kunt lekker een wandeling maken of ergens een hapje gaan eten. We verwachten je daarna weer terug tussen 19.00 en 19.30 uur voor het ontvangst van het inspiratietheater GROEIPIJN!, dat om 20.00 uur aanvangt.

Meld je hier aan voor de Masterclass

Over Ray
Ray Klaassens, een ondernemer met een indrukwekkende staat van dienst. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA), waar hij in 1995 als officier afstudeerde, heeft hij leidinggegeven aan diverse Special Forces-teams van het Korps Commandotroepen (KCT) in onder andere Afghanistan, Libanon en Ivoorkust.

Daarnaast heeft hij bijgedragen aan diverse inlichtingenoperaties en runt hij samen met zijn compagnon alweer bijna 10 jaar de firma Triangular Group.

Ray is bekend en geliefd geworden bij het grote publiek door het populaire televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge. Als hoofdinstructeur daagt hij de deelnemers uit om tot het uiterste te gaan en hun ware karakter te tonen als alles echt even tegenzit. Ray is sindsdien een veelgevraagd spreker en inspirator - een autoriteit als het aankomt op persoonlijk leiderschap.