Schrijvers Jaap Robben en Marjolein Visser interviewen elkaar

De 24 uur van Nijmegen
za 16 dec ’23 14:45 - 15:45
za 16 dec ’23
14:45 - 15:45

Liefhebbers van film en literatuur opgelet!

Tijdens De 24 uur van Nijmegen interviewen schrijvers Jaap Robben en Marjolein Visser elkaar precies een uur lang. Ze bespreken vragen als: Waarom schrijf je? Wat is de waarde van een goed verhaal? Hoe weet je of een boek geschikt is om verfilmd te worden? Wie inspireerde je? En: Welke tekst heeft voor jou een speciale betekenis?

Jaap Robben
Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Marjolein Visser
Marjolein Visser (1989) werkte eerder als psycholoog en onderzoeker voor een traumakliniek en onderzoeks- en hulporganisaties. Nu schrijft ze proza en non-fictie. 

Ze won Writing for Success, de Pax Duif en de VPRO Bagagedrager en was tweemaal finalist van Write Now!  Haar debuutroman Restmens verscheen in 2020 bij Uitgeverij Podium en ontving lovende kritieken. De Verboden Duinen verscheen afgelopen september, is haar eerste kinderboek en kreeg lovende recensies van onder meer Jacques Vriens, Jaap Robben en Lisa Weeda. 

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.