foto: Carin Ekblom

Kerst met Mahler 4

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
za 21 dec ’24 20:15
za 21 dec ’24
20:15
  • za 21 dec ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Phions traditie met Mahler rond de Kerstdagen krijgt ook dit jaar een vervolg. Het orkest speelt Symfonie nr. 4, de meest ontroerende van de negen symfonieën van Mahler. De Zweedse sopraan Camilla Tilling soleert in het intieme slotdeel en zingt ook de geliefde Rückert-Lieder. Als instrumentale opening klinkt het dromerige Blumine. 

Dirigeerde chef-dirigent Alexei Ogrintchouk vorig jaar een indrukwekkende Vijfde, nu staat Symfonie nr. 4 op het programma. Het is de kleinste maar tegelijkertijd ook de meest ontroerende van de negen symfonieën die Mahler in zijn leven voltooide. Solist in het intieme slotdeel is de Zweedse sopraan Camilla Tilling, die deze partij al eerder met het Koninklijk Concertgebouw en de Berliner Philharmoniker glansrijk heeft vertolkt. Ook de rest van het concert is aan Mahler gewijd. 

inleiding

Voorafgaand aan het concert is er om 19.15 uur een inleiding. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Programma

Mahler Blumine
Mahler Rückert-Lieder
--pauze--
Mahler Vierde symfonie

Uitvoerenden

Alexei Ogrintchouk dirigent
Camilla Tilling sopraan