Leer meer over dans

onze danscursus in het najaar van 2019

Wegens succes volgend seizoen nog een keer! De danscursus door Truus Tullemans en Thérèse Laurant.

Wilt u meer weten over dans? Bent u benieuwd naar een choreograaf, de dansgeschiedenis, of naar de context waarin een stuk is gemaakt? Kom dan naar deze cursus en maak uw bezoek aan dansvoorstellingen nog interessanter!

 

Bezoek de vier voorstellingen inclusief een leerzaam voorgesprek/inleiding vanaf een uur voorafgaand aan de voorstelling.  Na de voorstelling is er nog kort een ontmoeting met de docenten en eventueel met leden van het dansgezelschap.
 

Truus Tullemans en Thérèse Laurant geven de cursus. Beiden zijn al jaren actief in de danswereld, o.a. als danser, choreograaf, docent en balletmeester.

Over de danscursus:

Therese: “Hoe ziet een dag van een danser eruit, hoe verloopt een carrière? Wat doet een danser na zijn 35ste en wat betekent het eigenlijk: van je passie je vak maken? Wat vraagt het qua inzet, emoties? En hoe werkt het met de verdeling van rollen, jouw afhankelijkheid van de directie en de choreograaf die je wel of juist geen kans geeft?”

 

Truus: “Zie het als een handvat, een beetje houvast. Maar laat het je fantasie vooral niet beknotten, iedereen geniet op zijn eigen manier van een dansvoorstelling. Onze inleidingen leveren voldoening op. Voor toehoorders die op een heel andere manier zo’n voorstelling beleven, maar ook voor dansers zelf, die wel degelijk een verandering opmerken; met voorkennis wordt anders gekeken.”
Lees hier het hele interview met Truus en Thérèse.
 

Onderstaande voorstellingen zitten in de cursus van seizoen 2019-2020.

Cursus: Leer meer over dans
Prijs € 125,-

In deze serie

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie