do 12 dec ’19 20:15 - 22:30

Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum

Winterconcert
12 dec ’19
20:15 - 22:30
  • do 12 dec ’19
    20:15 - 22:30
    Pauze 20:55
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Een winterconcert met hartverwarmende muziek: Shéherazade van Rimsky-Korsakov, het harpconcert van Reinecke en een wereldpremière van Reza Namavar.

‘Sheherazade’ is gebaseerd op de vertellingen van de gelijknamige vrouw uit het boek ‘Duizend-en-een-nacht’. In dat verhaal ontvangt Koning Sjahriaar iedere avond een andere vrouw, die hij de volgende dag laat vermoorden omdat hij vindt dat alle vrouwen ontrouw zijn. Sheherazade ontsnapt echter aan de dood doordat zij de Koning iedere avond een spannend verhaal vertelt. Vervolgens klinkt het harpconcert van Reinecke met Anneleen Schuitemaker als solist. Tenslotte speelt het Nijmeegs Studentenorkest een compositie van Reza Namavar, dat hij schreef in opdracht van het Koepelorgaan Nederlandse Studentenorkesten.

Credits

 

Georganiseerd door Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie