Welcome!

For all our internationals: our Language no problem page.

Our Language no problem programme consists of programmes that are not bound to the Dutch language. These are music performances, classical music concerts, (pop) concerts or dance performances.

On this page you can find an overview of our Language no problem programme.

We hope to see you soon! 

 • Jean-Michel Blais

  Aubades
  do 28 sep ’23

  De Canadese pianist/componist Jean-Michel Blais combineert neoklassiek, minimalisme en avant-garde tot een geheel eigen stijl. Als natuurtalent werd hij op zijn 17e gevraagd om te komen studeren aan het conservatorium, maar na twee jaar verliet hij de opleiding weer omdat de striktheid hem niet beviel. Sindsdien gaat Blais zijn eigen weg en laat hij zich net zoveel beïnvloeden door Chopin als door Steve Reich en Yann Tiersen. Zijn nieuwe album Aubades vertaalt zijn overgang van pianist naar componist: het is zijn eerste plaat die geschreven is voor een ensemble. 

   

 • Brandenburgse Concerten

  Nederlandse Bachvereniging
  za 30 sep ’23

  Met deze concerten solliciteerde Bach in 1721 naar een nieuwe baan bij de markgraaf van Brandenburg. Tegenwoordig behoren ze tot zijn meest geliefde werken. Elk concert is anders in instrumentatie, lengte, structuur, stijl en techniek. Onder leiding van violist Bojan Čičić brengt de Nederlandse Bachvereniging een waar spektakel van vormen en kleuren!

 • Einaudi's pianoconcert DOMINO

  Iris Hond & Kamerata Zuid
  za 7 okt ’23

  Pianist Iris Hond en Strijkorkest Kamerata Zuid, die al eerder samenwerkten in een succesvol programma rondom Ludovico Einaudi, brengen dit najaar een nieuw avondvullend programma naar de Nederlandse concertzalen. Met als hoogtepunt de Nederlandse première van het pianoconcert van Ludovico Einaudi. 

 • Arno Schuitemaker

  30 appearances out of darkness
  vr 13 okt ’23

  Los van wat we ermee associëren, kan het donker desoriënterend en zelfs bedreigend zijn: het onbekende, het onaangename, de leegte. Maar er is niet altijd aan te ontsnappen. Wat als duisternis door een verandering van perspectief juist een voedingsbodem biedt? “De toekomst is donker, en dat is het beste wat de toekomst kan zijn,” schreef Virginia Woolf ooit. 

 • Mattias Spee

  Dutch Classical Talent
  zo 15 okt ’23

  De veelzijdige pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. Hij onderzoekt de emoties die je kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht met eigen werk én stukken van onder meer Chopin, Poulenc en Skrjabin.

 • Rootsriders & friends ft. Mo Ali: Bob Marley Tribute

  Legend The Acoustic Edition
  wo 18 okt ’23

  Met zanger Mo Ali hebben de Rootsriders goud in handen! Hij heeft misschien wel de beste door Bob Marley-geïnspireerde stem ter wereld van dit moment. De bandleden nemen in hun nieuwe show het publiek mee op hun (semi-) akoestische reis door het geweldige repertoire van de King of Reggae. 

 • Doric String Quartet + Liza Ferschtman & Friends

  Strijkoctetten van Golijov en Enescu
  vr 27 okt ’23

  Rijk en uitbundig is de perfecte omschrijving voor dit concert! Als amuse klinkt een van Haydns strijkkwartetten, gevolgd door de Europese première van de octetten van Golijov en Enescu. Het bejubelde Doric String Quartet speelt samen met een door de Nederlandse violiste Liza Ferschtman samengesteld kwartet van topstrijkers. Dit concert is een samenwerking met de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

 • NDT 1

  In/with/in
  do 2 nov ’23

  In/with/in is een drieluik aan werken waarin verschillende makers seizoen 23/24 inluiden met hun uiteenlopende artistieke ideeën. Hierin voeren kruisbestuivingen tussen dans, beeldende kunst, ontwerp en muziek de boventoon. 

 • Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag

  Islands of Empathy (in a sea of chaos)
  di 21 nov ’23

  In Islands of Empathy (in a Sea of Chaos), de nieuwste performance van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, staat het thema empathie centraal en wordt onderzocht hoe dit de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven.  

 • Enchanté!

  Bachkoor Nijmegen - Met werken van Franse componisten: Francis Poulenc, César Franck en Gabriel Fauré
  zo 26 nov ’23

  Enchanté! Een aangename ontmoeting met drie Franse componisten.

  Van Francis Poulenc koos het Bachkoor het Gloria, een van de laatste grote werken van deze componist, voor koor, solosopraan en groot orkest. Vervolgens klinkt de bekende psalm 150 (Halleluja) van César Franck. Het concert besluit met het ingetogen Requiem van Gabriel Fauré, in de bewerking voor compleet orkest. Het Pie Jesu, gezongen door sopraan Lenneke Ruiten zal u zeker niet onberoerd laten.

 • Introdans

  FALL
  do 30 nov ’23
  -
  vr 1 dec ’23

  In FALL brengt Introdans twee van de belangrijkste en meest gevierde hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui. Hoe verschillend hun achtergrond ook is, er zijn ook veel overeenkomsten tussen de twee danskunstenaars die ooit samen het podium deelden in het magistrale Zero Degrees. Beiden zijn meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers: in hun werk verbinden ze op imponerende wijze uiteenlopende culturen, dansstijlen en kunstdisciplines. 

 • Gerbrich Meijer

  Dutch Classical Talent
  zo 3 dec ’23

  Een recital als een ‘one-womanshow’? De jonge klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Gerbrich Meijer was op 17-jarige leeftijd al klarinettist van het Europees Jeugdorkest. Ze werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2022 en won de ‘Special Prize’ tijdens de Carl Nielsen International Competition 2022. 


van 5