Welcome!

For all our internationals: our Language no problem page.

Our Language no problem programme consists of programmes that are not bound to the Dutch language. These are music performances, classical music concerts, (pop) concerts or dance performances.

On this page you can find an overview of our Language no problem programme.

We hope to see you soon! 

In deze serie

 • Matthäus-Passion

  Bachkoor Nijmegen m.m.v. Phion
  wo 5 apr ’23
 • Introdans

  Bach
  vr 14 apr ’23
  -
  za 15 apr ’23

  Sprankelend, verbindend en verstillend. In de voorstelling Bach laten drie choreografen zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist. Selon désir van Andonis Foniadakis is een wervelwind van energie en verlangen op de Mattheus en Johannes passies. Het lichtvoetige Corpus Bach van Sidi Larbi Cherkaoui brengt een speels samenspel tussen twee dansers, live begeleid door een cellist. Manuelle Vignoulle creëert speciaal voor de voorstelling Bach een nieuw werk, een meditatief ensemblestuk over de zoektocht naar je ware zelf. Introdans-dansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez maken een filmisch intermezzo.

 • The Analogues

  Hello Goodbye
  wo 19 apr ’23

  Met Hello Goodbye - The Very Best of the Studio Years speelt The Analogues de beste nummers van de studioalbums van The Beatles. Het is de spectaculaire afsluiting van de periode waarin The Analogues alle studio-albums (van na 1967) van The Beatles live reproduceerden. De heren maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van de originele instrumenten. 

 • Filmmuziek van Korngold, Herrmann en Williams

  Ramon van Engelenhoven
  vr 28 apr ’23

  Dit concert is verplaatst van woensdag 29 maart naar vrijdag 28 april. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

  Ramon van Engelenhoven is groot fan van filmmuziek. In De Vereeniging brengt hij een gevarieerd programma met filmmuziek van Erich Wolfgang Korngold, Bernard Herrmann en John Williams, door Ramon zelf bewerkt voor piano solo.

 • Scapino Ballet Rotterdam i.s.m. RIDCC

  Two Tales
  di 9 mei ’23

  In Two Tales vertellen jonge opkomende dansmakers indringende verhalen met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. Choreografen duo Danae & Dionysios (Free at Last) en choreograaf Erika Silgoner (The Mourning) zijn beide winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC).

 • FRAMED

  Conny Janssen Danst
  wo 17 mei ’23

  FRAMED is een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek gezamenlijk een verhaal onthullen.

 • Barbers Vioolconcert en de Zevende van Beethoven

  Phion
  zo 21 mei ’23

  Isabelle van Keulen speelt het Vioolconcert van Barber, Alexei Ogrintchouk dirigeert Beethovens Zevende.

 • Venus & Mars

  Sven Ratzke
  ma 29 mei ’23

  Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht pers en publiek de laatste jaren regelmatig in vervoering met zijn Bowie-voorstellingen. Muzikale avonden van hoog niveau en klasse waarin hij legendarische songs naar eigen hand zette, voor ontroering zorgde en zijn publiek met verhalen op een tijdreis met soms hilarische uitstapjes nam. Want Ratzke bezit de gouden combi: hij is een fenomenaal zanger én buitengewoon entertainer, waarvan het publiek in de ban raakt. Of dat nu in New York, Sydney, Berlijn of Nijmegen is.

 • Overwinningssymfonie

  Pynarello
  za 3 jun ’23

  Voor zijn indrukwekkende negende symfonie nam componist Sjostakovitsj de overwinning van het Sovietleger op de nazi's als uitgangspunt. De Nederlandse componisten Kika Sprangers en Anne-Maartje Lemereis laten zich inspireren door het thema overwinning en componeren een antwoord op het werk van Sjostakovitsj. 

 • NDT1

  Raw are the roots
  di 6 jun ’23

  Raw are the roots presenteert twee bijzondere wereldpremières van internationaal geprezen kunstenaars Felix Landerer, én choregrafenduo Sharon Eyal & Gai Behar.

 • Stayin' Alive Disco Fever

  You should be dancing!
  wo 7 jun ’23

  Zes topzangers bouwen een knallend muzikaal feestje. Samen met een swingende live-band zingen zij de grootste disco-classics en hits uit nog steeds mega-populaire musicals als ‘Saturday Night Fever’, ‘Grease’ en ‘Fame’. U wordt gegarandeerd besmet met de disco fever door hits als ‘I Will Survive’, ‘Daddy Cool’, ‘Stayin Alive’, ‘It’s Raining Men’ en ‘Night Fever’.

 • FLIP Fabrique (CA)

  Blizzard
  zo 29 okt ’23

  FLIP Fabrique zet - wereldwijd - alle zalen op hun kop met een aanstekelijke mix van magie, adembenemende acrobatiek, jongleerwerk, livemuziek en humor.

 • Jesus Christ Superstar

  wo 17 apr ’24
  -
  zo 21 apr ’24

  De indrukwekkende rockmusical Jesus Christ Superstar is terug, en hoe! Met de combinatie van de onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber en de regie van de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove belooft de voorstelling dé theaterbelevenis van het jaar te worden.

  • Deze voorstelling is Engels gesproken en gezongen.
 • NDT 2

  Climb the sky
  za 25 mrt ’23

  Het programma heeft twee pauzes. De eerste pauze is een korte pauze van 7-10 minuten waarbij het publiek in de zaal blijft. De tweede pauze, rond 20.45 uur, duurt 20 minuten. De bij het ticket inbegrepen consumptie kan in deze tweede pauze gebruikt worden.

 • Canto Ostinato Immersive

  Wishful Singing
  vr 24 mrt ’23

  Canto Ostinato van Simeon ten Holt is een klassieke hit. Ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee weer een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk. In 2023 is het 100 jaar geleden dat Simeon ten Holt werd geboren.

 • The African Mamas

  Graceland
  wo 22 mrt ’23

  The African Mamas laten jou het fantastische concert Graceland, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Het wordt een onvergetelijke muzikale belevenis.

 • Delusion

  Oxygen – a Jennifer Romen Production
  di 21 mrt ’23

  Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk dat tot in de puntjes gedetailleerd is met beeldende illusies. Nu is het tijd om het grote publiek kennis te laten maken met haar spectaculaire choreografieën. In haar eerste avondvullende theatervoorstelling neemt Jennifer je mee in een samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is. 

 • Cantigas

  Cappella Amsterdam
  vr 17 mrt ’23

  Tijdens dit intieme concert maak je een muzikale reis naar het twaalfde eeuwse Córdoba. Luister naar een selectie liederen uit Cantigas de Santa Maria en overgeleverde Arabo-Andalusische werken die tot op de dag van vandaag nog in de Maghreb worden gezongen en gespeeld. Met medewerking van musici uit het Amsterdams Andalusisch Orkest.