Francafil - Gerda Fransman
'Verstilde beelden, nieuwe dimensies'

16 oktober t/m 2 december 2018

Het schilderen met wol is een aparte discipline. Met deze ambachtelijke techniek zijn taferelen en portretten te realiseren met een zachte , welhaast feeërieke uitstraling, De uitwerking is echter ook direct en intens. Dat is wat Gerda Fransman wil bereiken mat haar werk: een maximum aan zeggingskracht waardoor je als toeschouwer tot een bepaalde verstilling gebracht wordt. En daarmee tot een moment van rust en contemplatie voor jezelf.


De thema’s die ze verwerkt in de panelen zijn afgeleid van de dagelijkse realiteit en situaties waarin we leven en geeft weer wat dit doet met mensen.
Met een achtergrond in het onderwijs als docente tekenen en textiele werkvormen is deze keuze voor het schilderen met wol een te begrijpen combinatie.

Dat in deze combinatie van werken in het onderwijs en werken als kunstenaar mooie dwarsverbanden en uitstapjes naar andere materialen gelegd kunnen worden wordt zichtbaar in een werk wat hieruit is voortgekomen met als titel “Schitterend Nijmegen”. In een doek waarin honderden knopen van Nijmegenaren verwerkt zijn wordt een beeld gegeven van…. Nijmegen……
Het werken met niet alledaagse materialen en technieken vormt steeds een nieuwe uitdaging vol verrassingen. Over dit knopenschilderij zegt ze ; “Het komt als vanzelf op mijn pad en ontwikkelt zich in een organisch proces tot wat het worden wil.

De expositie is te bezoeken van dinsdag t/m vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur, uitgezonderd feestdagen.

Kijk voor meer informatie op www.francafil.nl of neem contact op: gmpfransman@freeler.nl