Vier kerst in het theater


De warme en gezellige decembermaand komt eraan. Kom in de feeststemming met een hartverwarmende voorstelling of een magisch concert in het kerstrode pluche van het theater of de concertzaal! Er valt genoeg te beleven. We geven je graag een paar tips.  

 • Nieuwjaarsconcert met Dvořák & Kodály

  Phion
  Met special guest Slobodan Trkulja & Balkanopolis
  zo 15 jan ’23

  Feestelijke muziek uit de Balkan om zingend en dansend 2023 in te gaan. 

 • Een leuk avondje uit (8+)

  Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel & hetpaleis
  Een gefluisterde musical over alles wat ingewikkeld is in het leven
  vr 30 dec ’22

  Een gefluisterde musical over alles wat ingewikkeld is in het leven

 • Misa Criolla & Misa San Xavier

  Música Temprana
  vr 23 dec ’22

  Luid de kerst in met Música Temprana! De Misa Criolla van de Argentijn Ariel Ramírez is één van de beroemdste composities uit Latijns-Amerika, en al jaren een publieksfavoriet. Daarnaast op het programma onder meer de Misa San Xavier van de Italiaan Giovanni Battista Bassani.

   

   

 • Spinvis

  Soms Breekt Er Een Hart, Soms Blaft Er Een Hond
  do 22 dec ’22

  Er gebeuren vreselijke dingen en onbeduidende dingen. Zonder volgorde. Zonder reden. Ze gebeuren gewoon. Alsof het niet uitmaakt hoe vreselijk of onbeduidend ze voor ons zijn. Het grote en het kleine. Het eeuwige en het vluchtige. Dat wat levens verandert en dat wat nauwelijks wordt opgemerkt. Daar gaat de muziekvoorstelling Soms Breekt Er Een Hart, Soms Blaft Er Een Hond van Spinvis over. 

 • The Prom

  Pia Douwes, Joke de Kruijf e.a.
  It's time to celebrate
  do 22 dec ’22
  -
  za 24 dec ’22

  Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje! 

 • Love is Crazy

  Sven Ratzke & Holland Baroque
  wo 21 dec ’22

  Sven Ratzke staat voor cabaret en jazzy chansons. Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en lachen. Deze bijzondere combinatie reist door Nederland met de verrassende theatershow Love is Crazy, waarin barok versmelt met hedendaagse songs over de liefde tot er bijna tijdloze klanken ontstaan die als geen ander passen bij deze periode van het jaar.

 • Kerstconcert met Mahlers Derde symfonie

  Phion
  di 20 dec ’22

  Phion, kerst en Mahler: een succesvolle traditie met dit jaar de imposante Derde Symfonie. Een monumentaal werk van bijna honderd minuten met een grootse bezetting.