foto: Marco Borggeve

Homage to Ryuichi Sakamoto

Helena Basilova
do 17 okt ’24 20:15
do 17 okt ’24
20:15
  • do 17 okt ’24
    20:15
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
  • inclusief servicekosten, exclusief drankje

Pianist Helena Basilova nam in de studio van Nils Frahm een prachtig album op met werken van de baanbrekende (film)componist Ryuichi Sakamoto, bekend van de soundtrack voor The Last Emperor. Sakamoto overleed vorig jaar. Basilova's album is een eerbetoon aan zijn muzikale nalatenschap. Een must voor liefhebbers van ambient en minimal music! 

De ontdekking van de muziek van Sakamoto was een grote inspiratie voor Helena om zich de mogelijkheden van pianoklanken opnieuw voor te stellen. Het opende deuren om te experimenteren met elektronische muziek en verlegde grenzen om muziek te schrijven en te werken aan grootschalige audiovisuele producties. Zorgvuldig geselecteerd uit Helena's favoriete Sakamoto albums: Async, Out of noise, 12, Insen en Playing the Piano, brengt ze een nieuwe bloemlezing met een fris geluid. Gespeeld op haar eigen manier, timing en met alternatieve elektronische soundscapes. 

Ryuichi Sakamoto
Ryuichi Sakamoto (1952-2023), componist, muzikant en producent, heeft de grenzen tussen verschillende muziekgenres doorbroken. Beïnvloed door Bach, Debussy maar ook door John Cage, Boulez en Ligeti, kan hij worden gezien als een impressionist van de moderne tijd.

 

Programma

Uitvoerenden

Helena Basilova piano