Requiem van Dvořák

Nieuw Nijmeegs Kamerorkest en het Philips Philharmonisch Koor
di 22 okt ’24 20:15
di 22 okt ’24
20:15
  • di 22 okt ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze
  • inclusief servicekosten, inclusief drankje

Een oprecht mens behoeft geen angst voor de dood te hebben. Omdat het hier op aarde zo mooi is, kunnen we van al het goede moeilijk afstand nemen. Maar de dood hoort bij het leven het is een van de natuurwetten en daar hebben wij nietige wezens ons maar bij neer te leggen. A. Dvořák

Het Requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák is een werk uit de late creatieve periode van de componist. Hoewel het een groot succes was vanaf de première, wordt het maar zelden uitgevoerd en het is daardoor minder bekend dan ander werk van hem uit die periode. Maar het verdient meer aandacht. De tederheid en melancholie waarmee het mysterie van leven en dood verkend wordt, maakt dit requiem zo de moeite waard om meer uitgevoerd en ervaren te worden.

Door zijn zachte meeslepende melodieën en nobele klanken creëert Dvořák een rust die het publiek uitnodigt tot zelfreflectie. Dit wordt afgewisseld met talloze momenten van enorme expressiviteit die onmiskenbaar uit de pen van Dvořák voortkomen, zoals de pure dramatiek in het ‘Agnus Dei’ of intense chromatiek, een terugkerend motief in bijna alle delen.

Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest en Philips Philharmonisch Koor staan weer samen op het podium in Concertgebouw de Vereeniging. Onder leiding van Arjan Tien en samen met vier fantastische solisten, brengen zij het publiek in vervoering door krachtige koorklanken, prachtige orkestrale motieven en memorabele zangsolo’s.

Programma

Dvořák Requiem

Uitvoerenden

Nieuw Nijmeegs Kamerorkest en het  Philips Philharmonisch Koor
Arjan Tien
dirigent