foto: Sjoerd Derine

Koning Krump

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news
di 5 nov ’24 20:00
di 5 nov ’24
20:00
  • di 5 nov ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Koning Krump is een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news. Ruk je los van talkshows, ‘Amerika-kenners’ en complottheorieën en verlekker je aan Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot.  

foto: Anna Perger

Tegen zijn verwachting wordt Krump gekozen tot koning. Hij voelt zich geliefd en wil zijn macht koste wat het kost behouden. Zijn vrouw Kelania voelt onheil naderen. Krump wil de wereld onder controle houden en gaat daarvoor steeds verder.

Koning Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vijf live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest.

Dinsdag 5 november 2024 kiest Amerika haar nieuwe president. De harde strijd om het ambt, het gigantische mediacircus, de harde toon en polarisatie: je kan haast niet geloven dat het echt is. Toen Donald Trump in 2016 het verkiezingstoneel besteeg nam het spektakel toe. Zijn charisma en branie, zijn vrouwen, vertrouwelingen, tegenstanders en haters: allemaal inspiratie voor deze verzonnen, ronkende, muzikale theateravond over macht. 

gezelschap van het jaar

NRC heeft Het NUT uitgeroepen tot gezelschap van het jaar.

''Veel theatermakers zoeken naar een huiskamergevoel in hun werk, maar de joviale Nottrot (regisseur Koning Krump) gaat het moeiteloos af. We weten dat de wereld naar de verdommenis gaat, maar weten we nog hoe we het leuk moeten hebben? Nottrot wel!''

Onderdeel van

Credits

Spel Mark Kraan, Marcel Osterop, Sigrid ten Napel, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Myrthe Huber, Charlie Panneman (stage), Meike Derksen (stage), e.a.
Muziek en spel Viktor Griffioen