Plien & Bianca

Harrekidee!
do 8 mei ’25 en vr 9 mei ’25
do 8 mei ’25
en
vr 9 mei ’25

Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken aan de top van de Nederlandse komedie. In Harrekidee! wacht er een onvergetelijke stoet aan hilarische typetjes en word je meegenomen in een mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit.

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerden. Met Changez!, hun allereerste voorstelling, wonnen zij in 1996 Cameretten Festival. Van 1999 tot en met 2001 toerden ze als de boerenmeiden Irma en Ingrid door het land met Biks!, losjes gebaseerd op de populaire VPRO-jeugdserie Zaai. Daarna volgden Ngorongoro (2001-2003) en Wie dan allemaal… (2007). 
 
In 2011 maakten Plien & Bianca een voorstelling met de allerbeste scènes uit de voorgaande programma’s: Heb je hun weer… Voor hun voorstelling Gaat het nog door? (2014-2016) werden ze genomineerd voor de Poelifinario 2015. Naast hun eigen voorstellingen waren ze samen nog te zien in Slippers met Bas Hoeflaak en Peter de Witte (Droog Brood) en Selma Ann Louis met o.a. Arjan Ederveen. In 2017 ontvingen Plien & Bianca de Johan Kaartprijs voor hun bijdrage aan het Nederlandse theateramusement. Van 2019 t/m 2023 tourden ze met hun zevende cabaretprogramma En nu dan? langs de theaters. 

voorstelling op 9 mei met blindentolk van Komt het Zien! 

Harrekidee! op vrijdag 9 mei is ook te beleven door iedereen met een visuele beperking, want tijdens deze voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Publiek met een visuele beperking kan meeluisteren via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk extra uitleg over het decor en de kostuums.

Dit zei publiek met een visuele beperking eerder:
“Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

wil je gebruik maken van de blindentolk en/of je blindengeleidehond meenemen?

Bestel je tickets online en kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat. Of neem telefonisch contact op met onze kassa (024-3221100 van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 15 uur), zodat we in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor je kunnen uitzoeken. Let op: er is alleen een Blindentolk bij de voorstelling op vrijdag 9 mei.

Credits

Spel Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman 
Regie Patrick Stoof en Kees Prins 
Tekst Roel Bloemen, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Patrick Stoof, Kees Prins 
Choreografie Daan Wijnands