Be My Guest: ontmoeten en gezelligheid

Voor theater- en concertliefhebbers die geen mensen in de omgeving hebben om samen een voorstelling mee te bezoeken is er het initiatief Be My Guest. Schuif aan bij de gesprekstafel, ontmoet anderen en praat gezellig na over de voorstelling of het concert dat je bezoekt. 

Dit seizoen selecteren we een aantal mooie voorstellingen en concerten waarbij je als bezoeker kan aanschuiven aan de lange gesprekstafel. Een van onze collega's ontvangt je één uur voor aanvang voor een kop koffie en dan maak je kennis met anderen die ook alleen naar deze voorstelling gaan. In de (eventuele) pauze en na afloop is er tijd om met elkaar na te praten over wat je hebt gezien. Zo ga je samen-alleen op stap!

Meedoen is eenvoudig. Koop een kaartje voor een voorstelling waarbij Be My Guest wordt georganiseerd. Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de lange gesprekstafel. In de Stadsschouwburg vind je deze op de 1e verdieping, en in De Vereeniging in het restaurant. Je hoeft je niet vooraf op te geven en deelname aan Be My Guest is gratis.

Dit zijn de Be My Guest-voorstellingen:

In deze serie

 • Tania Kross

  Van Curaçao tot Concertgebouw
  za 15 apr ’23

  De veelzijdige mezzosopraan Tania Kross viert dat ze 25 jaar in het vak zit! Dit doet ze door muziek van haar lievelingscomponisten met je te delen. Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.  

 • Theater Oostpool

  Laura H.
  Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb
  vr 21 apr ’23

  De afstand tussen waar je staat en waar je naar kijkt, is bepalend voor wat je ziet

  Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze eruit te ontsnappen? En waarom werd ze bij terugkeer in Nederland opgepakt en overgeplaatst naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught? 

 • Cuba

  Cappella Amsterdam
  za 20 mei ’23

  In de loop der eeuwen is er op Cuba ontzettend veel vocale muziek geschreven, maar daarvan wordt hier relatief weinig uitgevoerd. Cappella Amsterdam laat u het ‘andere’ Cuba horen met een programma waaruit deze zeer rijke vocale muziektraditie spreekt. Vanaf de aanwezigheid van de eerste Spaanse musicerende priesters tot nu: als u naar de muziek van Cuba luistert, luistert u naar eeuwen aanwezigheid van Afrikaanse slaafgemaakten, kolonisten uit Spanje, Amerikanen, Fransen en Chinese gastarbeiders. Al deze invloeden hebben geleid tot prachtige, buitengewoon veelzijdige muziek. 

  Onder leiding van Leonard Evers, tevens samensteller van dit unieke programma, hoort u kamerkoor Cappella Amsterdam in intrigerende koorstukken in Spaans en Yoruba zingen. Op de beats van AKE en de vocale kracht van Cappella Amsterdam en zangeres Martha Galarraga ziet u fantastische danser Pedro Ricardo Henry verschillende orishas (Yoruba godheden) uitbeelden.

 • Veldhuis & Kemper

  Hou dat vast (reprise)
  vr 24 mrt ’23

  “De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer. 

 • Geert Mak

  Een theatercollege over de recente geschiedenis van Europa – En Oekraïne in het bijzonder
  di 14 mrt ’23

  Geert Mak is schrijver en historicus. In 1992 brak hij het grote publiek door met het boek De engel van Amsterdam. Daarna volgden bestsellers als Hoe God verdween uit Jorwerd (1996) De eeuw van mijn vader (1999), De Brug (boekenweekgeschenk 2007), Reizen zonder John (2012) en De levens van Jan Six (2016). 

 • Familiespel

  Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer & Bas Hoeflaak
  vr 10 mrt ’23

  Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen, en hun vakantiehuis. Met goede voornemens en met trots op hun moderne familie besluiten zij daar met nieuwe partners en stiefkinderen samen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen vol goede moed samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!  

 • Bachs Fusion

  Nederlandse Bachvereniging
  wo 15 feb ’23

  Bachs orkestmuziek en concerten scoren altijd hoog in de best of-lijstjes van klassieke muziek. In dit programma ontrafelt violist Shunske Sato het receptenboek van Bach. Sato's virtuoze vioolspel en de briljante orkestkleuren van de Nederlandse Bachvereniging zorgen voor een waar spektakel!

 • De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

  OPERA2DAY & New European Ensemble
  di 7 feb ’23

  Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. De productie is een avontuurlijke opvolger van de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi – Dangerous Liaisons, die juichend werd ontvangen en langs uitverkochte zalen reisde.   

 • The Man who fell from the sky

  Panama Pictures
  Stuurloosheid en ontwrichting in dans, lucht- en vloeracrobatiek
  za 14 jan ’23

  Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren, begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie, schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Wat rest ons nu?