be my guest: ontmoeten en gezelligheid

Voor theater- en concertliefhebbers die geen mensen in de omgeving hebben om samen een voorstelling mee te bezoeken is er het initiatief be my guest. Schuif aan bij de gesprekstafel, ontmoet anderen en praat gezellig na over de voorstelling of het concert dat je bezoekt. 

Dit seizoen selecteren we een aantal mooie voorstellingen en concerten waarbij je als bezoeker kunt aanschuiven aan de lange gesprekstafel. Een van onze collega's ontvangt je één uur voor aanvang voor een kop koffie en dan maak je kennis met anderen die ook alleen naar deze voorstelling gaan. In de (eventuele) pauze en na afloop is er tijd om met elkaar na te praten over wat je hebt gezien. Zo ga je samen-alleen op stap!

Meedoen is eenvoudig. Koop een kaartje voor een voorstelling waarbij be my guest wordt georganiseerd. Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de lange gesprekstafel. In de Stadsschouwburg vind je deze op de 1e verdieping, en in De Vereeniging in het restaurant. Je hoeft je niet vooraf op te geven en deelname aan be my guest is gratis.

Dit zijn de be my guest-voorstellingen:

 • Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique

  Sternstunde
  wo 20 dec ’23

  Muziek die sprankelt en verwarmt: in de aanloop naar Kerstmis brengen Holland Baroque en het Duitse Ensemble Polyharmonique een vindingrijk programma van Noord-Europese, volkse kerstliederen. In prachtige vroegbarokke stukken van onder andere Hammerschmidt, Knupfer, Praetorius, Rosenmüller en Schütz wordt het verhaal van kerst verteld.

 • Sven Ratzke & band

  Ratzke's Christmas Special met special guests Frank Boeijen & Janne Schra
  Alleen te zien in Stadsschouwburg Nijmegen!
  zo 24 dec ’23

  Sven Ratzke, wereldberoemde Nijmegenaar, brengt de kerstdagen het liefst door in zijn eigen stad. Mét dierbare vrienden. Voor deze speciale kerstshow nodigt hij twee muzikale helden uit: Frank Boeijen en Janne Schra.

 • Nieuwjaarsconcert met Caraïbische swing

  Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
  zo 14 jan ’24

  Vergeet even de Nederlandse winter voor een heerlijk nieuwjaarsconcert met een flinke dosis Caraïbische zon. De Curaçaos-Nederlandse zangeres, componiste en songwriter Izaline Calister zingt met haar band en het orkest o.l.v. Wayne Marshall over het warme eiland, de dansen, de eeuwig waaiende wind, de zon, de zee en het zout; het land waar je naar terugverlangt. Dans met ons mee het nieuwe jaar in!

 • De Hospita

  Simone Kleinsma en Paul Groot
  vr 26 jan ’24

  Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita. 

 • Augustus: Oklahoma

  Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie
  vr 1 mrt ’24

  Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn, met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

 • Amsterdam Sinfonietta & Fazil Say

  Mozart à la Say
  za 9 mrt ’24

  In het programma Mozart à la Say wordt Mozart op handen gedragen. Internationaal gerenommeerd pianist en componist Fazıl Say is een groot fan van de oude meester, maar geeft aan diens werk een eigen draai. De drie delen uit Mozarts Serenata Notturna en Fantasia, en pianowerken van Say vormen zich samen tot een ‘Mozart-Say Suite’.

 • Cliënt E. Busken

  Maria Kraakman / ITA-ensemble
  Een monoloog gespeeld door Gijs Scholten van Aschat
  do 14 mrt ’24

  Maria Kraakman debuteerde als regisseur bij Internationaal Theater Amsterdam met Cliënt E. Busken, een monoloog gespeeld door Gijs Scholten van Aschat en muzikant Jip van den Dool. De tekst is gebaseerd op de laatste roman van Jeroen Brouwers.

   

 • Pianostemmen

  TG Goed Gezelschap
  vr 29 mrt ’24

  Pianostemmen gaat over het verleden van systematische roof van (voornamelijk) Joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een onderbelicht verhaal over een onrecht dat nog steeds voortduurt. Oude vleugels en piano’s vertellen het verhaal hoe Joodse inwoners in diverse Nederlandse steden uit hun huizen werden gehaald, en hoe hun huizen vervolgens werden leeggeroofd door schattenjagers als Abraham Puls. 

 • Stile Antico

  Muziek voor de Passietijd
  za 30 mrt ’24

  Altijd al willen weten wat nu precies Palmzondag, Witte Donderdag en Goede Vrijdag betekenen? De briljante vocalisten van Stile Antico nemen je mee op een muzikale geschiedenisles door de week naar Pasen. Een schitterend alternatief voor de Matthäus-Passion.

 • Elisabeth Leonskaja

  Sonates van Schubert
  vr 5 apr ’24

  Elisabeth Leonskaja is met haar 77 jaar een van de laatste vertegenwoordigers van de Russische pianoschool met namen als Richter en Gilels. Het spel van deze ‘grande dame’ karakteriseert zich als krachtig maar toch teder, en vol wijsheid. Eigenschappen die in de late sonates van Schubert, D850 en D960, zeer op hun plek zijn.

 • Wie is er bang voor Virginia Woolf?

  Met Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
  wo 1 mei ’24

  Het ultieme relatiedrama! Zo wordt Edward Albee’s toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? steevast genoemd. Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Gespeeld door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender die als geen ander in staat zijn de vileine humor met het zwartgallige drama te combineren. In dit meesterwerk drijven zij elkaar tot het uiterste.

 • Hommage aan Duke Ellington

  Phion & Jazz Orchestra of the Concertgebouw
  za 1 jun ’24

  Een hommage aan Duke Ellington, een echte jazzlegende die regelmatig uitstapjes smaakte naar de klassieke muziek. Naast zijn grootste successen brengt dit concert ook unieke werken van Ellington, waarin hij jazz- en symfonieorkest bij elkaar brengt. Phion deelt het podium met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Dirigent is Wayne Marshall, die zowel jazz als klassiek in de genen heeft zitten. Een swingender begin van de zomer kun je je niet wensen.

van 2