locaties, route en parkeren

locaties

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging heeft twee locaties waar je ons kunt bezoeken, de Stadsschouwburg en De Vereeniging. Beide monumentale gebouwen liggen aan het Keizer Karelplein in Nijmegen. 

bereikbaarheid en route

met de trein

Zowel Stadsschouwburg Nijmegen als Concertgebouw De Vereeniging liggen op 5-10 minuten lopen van station Nijmegen aan het Keizer Karelplein.

met de fiets

Bij zowel Stadsschouwburg Nijmegen als Concertgebouw kun je je fiets onbewaakt parkeren. De dichtstbijzijnde bewaakte (gratis) fietsenstalling ligt op 2 minuten lopen aan de Bisschop Hamerstraat. Klik hier voor meer info.

met de auto

Volg de A12 richting Arnhem. Vanaf de A12 neem je de afslag A50 richting Nijmegen. Vervolgens neem je de afslag richting Nijmegen - Noord (A15) en verlaat je de A50. Volg de A15 en neem dan de afslag A325 richting Nijmegen. Blijf deze volgen tot aan een groot verkeersplein; het Keizer Karelplein. Aan dit plein liggen Concertgebouw De Vereeniging en de Stadsschouwburg Nijmegen. Neem de afslag Arnhem voor De Vereeniging. Houd rechts aan om de ventweg op te rijden en sla rechtsaf voor het parkeerterrein.

Vanuit Arnhem
Volg de A325 Arnhem-Nijmegen. Je komt over de Waalbrug Nijmegen binnen en volgt de doorgaande weg. Aan het einde van deze weg kom je op een groot verkeersplein; het Keizer Karelplein. Aan dit plein liggen Concertgebouw De Vereeniging en de Stadsschouwburg Nijmegen. Neem de afslag Arnhem voor De Vereeniging. Houd rechts aan om de ventweg op te rijden en sla rechts af voor het parkeerterrein.

Vanuit ’s Hertogenbosch
Volg de A59 en neemt de afslag Wijchen/Nijmegen (A326). Nijmegen binnengekomen volg je de doorgaande weg (richting Arnhem/Centrum). Aan het einde van deze weg kom je op een groot verkeersplein; het Keizer Karelplein. Aan dit plein liggen de Concertgebouw De Vereeniging en de Stadsschouwburg Nijmegen. Neem de afslag Arnhem voor De Vereeniging. Houd rechts aan om de Ventweg op te rijden en sla rechts af voor het parkeerterrein.

Vanuit Venlo
Volg de A73 richting Nijmegen. Neem de afslag Nijmegen en volg de doorgaande weg (richting Arnhem/Centrum). Aan het einde van deze weg kom je op een groot verkeersplein; het Keizer Karelplein. Aan dit plein liggen Concertgebouw De Vereeniging en de Stadsschouwburg Nijmegen. Neem de afslag Arnhem voor De Vereeniging. Houd rechts aan om de Ventweg op te rijden en sla rechts af voor het parkeerterrein. 

parkeren

Zowel Stadsschouwburg Nijmegen als Concertgebouw De Vereeniging liggen in een gebied waar betaald parkeren van toepassing is. Wij adviseren je hiermee rekening te houden.

parkeren Concertgebouw De Vereeniging 

Concertgebouw De Vereeniging beschikt over een eigen parkeerterrein met 120 plaatsen, waarvan twee invalide-parkeerplaatsen. Dit parkeerterrein is openbaar toegankelijk en is dus niet slechts toegankelijk voor onze bezoekers. Op ons parkeerterrein is het niet mogelijk om met cash geld te betalen.

tarieven

 Ma t/m zo 08:00 – 22:00  €3,40 per uur
 Ma t/m zo 22:00 – 08:00  €0,50 per uur
 Dagtarief  €14,- per 24 uur
 Verloren Ticket  €25,-
 Abonnement  €90,75 per maand (incl. BTW)


Voor bezoekers van onze voorstellingen is het in veel gevallen mogelijk om in de Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging een Uitrijkaart te kopen voor het parkeerterrein bij De Vereeniging. Deze uitrijkaarten kosten €4,50 per stuk en hiermee kun je eenmalig uitrijden.

laadpalen voor elektrische auto’s

Op het parkeerterrein van Concertgebouw De Vereeniging zijn zes laadpunten aanwezig voor elektrische auto’s. Deze bevinden zich direct na de inritslagboom aan de rechterzijde. Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging is voor de exploitatie van deze laadpalen een samenwerking aangegaan met 50five Group, specialist op het gebied van verduurzaming. Via 50Five is het ook mogelijk een laadpas aan te schaffen voor het gebruik van deze laadpalen.

parkeren Stadsschouwburg Nijmegen

Helaas beschikt Stadsschouwburg Nijmegen niet over eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Als bezoeker van Stadsschouwburg Nijmegen kun je bij het parkeerterrein van Concertgebouw de Vereeniging parkeren. Ook tijdens voorstellingen bij Stadsschouwburg Nijmegen bestaat er de mogelijkheid om een uitrijkaart te kopen van het parkeerterrein van Concertgebouw de Vereeniging voor €4,50 per stuk.

alternatieve parkeerplaatsen

Je kunt ook parkeren in de Keizer Karel parkeergarage van de Gemeente Nijmegen (Van Schaeck Mathonsingel). Klik hier voor meer informatie.

mindervalide parkeerplaatsen


mindervalide parkeerplaatsen Concertgebouw de Vereeniging

Op het parkeerterrein van de Vereeniging bevinden zich 2 mindervalide parkeerplaatsen. Deze bevinden zich direct na de inritslagboom aan de linkerkant. Voor deze parkeerplaatsen gelden de tarieven die je hierboven vind onder het kopje 'Parkeren'.

mindervalide parkeerplaatsen Stadsschouwburg Nijmegen

Bij de Stadsschouwburg bevinden zich 2 mindervalide parkeerplaatsen. Deze bevinden zich bij de ingang aan de zijde van de Nassausingel. Hier kun je met een mindervalide parkeerkaart gratis parkeren. Omdat deze parkeerplaatsen openbaar toegankelijk zijn kunnen wij niet garanderen dat deze altijd beschikbaar zijn.

parkeerabonnement

Het is ook mogelijk om een parkeerabonnement af te sluiten voor het parkeerterrein van de Vereeniging. De algemene voorwaarden vind je hier. Een abonnement aanvragen kan via parkeren@sedv.nl.