foto: Jelmer de Haas

Klassiek goes Underground

Quirine Viersen
Vierdaagsefeesten
ma 18 jul ’22 20:00 - 20:45
ma 18 jul ’22
20:00 - 20:45
  • ma 18 jul ’22
    20:00 - 20:45
    Parkeergarage Kelfkensbos
    geweest

Misschien wel het bijzonderste podium van de Vierdaagsefeesten vind je ondergronds: parkeergarage Kelfkensbos. De betonnen omgeving zorgt voor een prachtige setting én akoestiek. Onder de noemer ‘Klassiek goes Underground’ programmeren we hier met de Vierdaagsefeesten de fijnste klassieke concerten. Een betoverend rustpunt in het feestgedruis.

Programma

Johann Sebastian Bach Cellosuite nr. 1 in G, BWV 1007
Benjamin Britten Tema 'Sacher'
Johann Sebastian Bach Cellosuite nr. 3 in C, BWV 1009

Over Quirine Viersen kunnen we met zekerheid zeggen dat ze een van de beste cellisten van Nederland is! Viersen won prijzen op verschillende internationale concoursen, onder andere bij de International Cello Competition 1991 in Helsinki. In 1994 won ze als eerste Nederlander een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours. In hetzelfde jaar ontving Quirine de Nederlandse Muziekprijs. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse muziekwereld.
 
Op de derde avond van Klassiek goes Underground speelt Viersen werken voor solo cello van Johann Sebastian Bach, muziek die haar nauw aan het hart ligt. Ze nam de complete cellosuites van Bach al twee keer integraal op cd op. Quirine: "Bach is voor mij een eindeloze ontdekkingsreis met steeds weer nieuwe inzichten en vergezichten en brengt mij steeds weer innerlijk in balans door zijn geweldige architectonische manier van componeren." Maak het live mee tijdens Klassiek goes Underground!

Onderdeel van:
Nijmegen