foto: Simon van Boxtel

Mozart: Requiem

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam
vr 25 okt ’24 20:15
vr 25 okt ’24
20:15
  • vr 25 okt ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam bundelen wederom hun krachten voor het iconische Requiem van Mozart, een van de mooiste stukken uit de klassieke muziek. Na de pauze klinkt een van Mozarts andere meesterwerken: de beroemde Veertigste Symfonie. 

foto: Eduardus Lee

Het Orkest van de Achttiende Eeuw slaat na het daverende succes van twee jaar geleden opnieuw de handen ineen met Cappella Amsterdam voor een van de mooiste werken in het klassieke repertoire: het Requiem van Mozart. Symfonie nr. 40 - zijn beroemdste - maakt de avond compleet. Het Orkest en Cappella stoffen deze twee meesterwerken af, en laten Mozarts noten klinken alsof het de eerste keer is dat je ze hoort. 

inleiding

Voorafgaand aan het concert is er om 19.15 uur een inleiding door Philip Ruitenberg. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Programma

Mozart Ouverture ‘Die Zauberflöte’
Mozart Symfonie nr. 40
--pauze--
Mozart Requiem
Mozart Ave verum corpus

Uitvoerenden

Orkest van de Achtttiende Eeuw 
Cappella Amsterdam
Daniel Reuss 
dirigent
Mhairi Lawson sopraan
Esther Kuiper mezzosopraan
Guy Cutting tenor
Peter Harvey bas