Theater raakt, maakt nieuwsgierig en verrast! Vol trots presenteren wij ons jongerenaanbod 2021-2022: voorstellingen en concerten in Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Speciaal voor jongeren van 12-18 jaar in het voortgezet onderwijs.

Jongeren komen door deze programma's in aanraking met alle variaties van podiumkunsten. Van toneel tot muziektheater en van theatercollege tot dans: het aanbod is breed.

De ticketprijs van alle voorstellingen en concerten bedraagt € 14,- (per leerling of begeleider). Groepsbezoeken kunnen eventueel in overleg met het gezelschap. Wil je graag een rondleiding door de Stadsschouwburg of De Vereeniging? Ook dat is mogelijk!

We helpen je graag bij het maken van een keuze.

Tot ziens in de Stadsschouwburg of De Vereeniging!

Klik op de afbeelding om de brochure te lezen of klik hier om de brochure als pdf te downloaden.

Rondleiding door de Stadsschouwburg of De Vereeniging

Nieuwsgierig naar de concertzaal in Concertgebouw De Vereeniging, de (VIP)kleedkamers en indoor loading dock? Of ben je benieuwd naar de orkestbak in de Stadsschouwburg en het podium met de trekkenwand? Neem dan met je klas deel aan een rondleiding!

Onze rondleiders vertellen je over de geschiedenis van beide karakteristieke panden: de Stadsschouwburg in de zakelijke stijl van het brutalisme, met ruw beton, veel staal en glas; Concertgebouw De Vereeniging, ruim honderd jaar oud, een Gesammtkunstwerk van de gebroeders Oscar en Henri Leeuw & Huib Luns met elementen van Jugendstil en Art deco en met een spiksplinternieuwe backstage.

De rondleiding voert in beide gebouwen o.a. langs kleedkamers, technische ruimtes, de artiestenfoyer, het podium en de loading dock. Verbaas je, stel vragen en pak (even) jouw moment op het grote podium! Een rondleiding duurt 1 à 1,5 uur.

Voor meer info of het aanvragen van een rondleiding: stuur een mail aan rondleiding@stadsschouwburgendevereeniging.nl

foto: Panama Pictures


Welkom jongeren en scholieren!