foto: Elske Nissen

word Vriend of donateur van Stadsschouwburg en De Vereeniging

Bij Stadsschouwburg en De Vereeniging is het mogelijk om Vriend of donateur te worden. Vanaf €40,- per jaar kun je Vriend worden en profiteer je van alle vriendenvoordelen. Daarnaast kun je ook donateur worden, aan de hand van een eenmalige of structurele donatie.

worden wij Vrienden?

Jouw bijdrage als Vriend geeft ons net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven. Wil jij Vriend worden van Stadsschouwburg en De Vereeniging, of weet je nog iemand die Vriend wil worden? Dat kan al vanaf €40,- per jaar! Voor onze vrienden organiseren wij gedurende het seizoen een aantal leuke en smakelijke extra's. 

de voordelen

  • Blijf op de hoogte van het vriendennieuws (per mail)
  • Bestel kaarten met voorrang bij de voorverkoop. Je kunt met voorrang kaarten kopen voor het programma 23/24 als je vóór 19 mei 2023 Vriend wordt.  
  • Bezoek gratis exclusieve vriendenevenementen 

Vriend worden kan op elk moment. Eerder bestellen is afhankelijk van het moment van Vriend worden.

ja, ik word vriend!

  • Dit kan voor € 40,- per jaar.
  • Voor € 70,- per jaar krijg je alle vriendenvoordelen voor 2 personen!
  • Wil je meer bijdragen? Dit kan fiscaal aantrekkelijk zijn. In gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden met je. Wij zijn bereikbaar via vriend@sedv.nl

Meld je via dit formulier aan.

De spelregels

Jouw bijdrage en de bijbehorende voordelen gelden voor een seizoen, van 1 mei tot 1 mei. Wij blijven vrienden totdat jij opzegt; dit kan elk jaar voor 1 april. We herinneren je er jaarlijks aan dat jij je lidmaatschap kunt stopzetten. Wil jij je lidmaatschap beëindigen dan is een e-mail naar vriend@sedv.nl voldoende.

Heb je geen interesse om vrienden te worden, maar wil je wel Stadsschouwburg en De Vereeniging steunen? Dan kun je ook donateur worden met een éénmalige of structurele donatie.
Wil je structureel doneren? Neem dan contact op met vriend@sedv.nl. Eenmalig kan via onze doneer-pagina.
 

fiscaal aantrekkelijk

Een eenmalige of structurele gift is fiscaal aantrekke­lijk omdat wij een ANBI Cultuur-status hebben. Een eenmalige gift en een periodieke gift verdeeld over minimaal vijf jaar, zijn geheel of gedeeltelijk aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De Rijksoverheid wil giften aan cultuur hiermee stimuleren. Bekijk de pagina van de Belastingdienst voor alle informatie omtrent ANBI.

structureel doneren

Uiteraard kan een gift ook een periodieke bijdrage zijn. Je kunt dan een bedrag naar keuze overmaken naar: NL91 Rabo 0111 6681 15 t.n.v. St. Stadsschouwburg en Concertgebouw onder vermelding van periodieke gift. Een speciaal formulier is hiervoor niet nodig tenzij je het bedrag door ons wilt laten incasseren. Dan sturen wij een volmacht-formulier.  Neem voor meer informatie contact op via vriend@sedv.nl. Wij sturen je graag informatie over de fiscale mogelijkheden betreffende donaties en legaten.

nalatenschap

Steeds meer mensen besluiten (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan een goed doel. Omdat ze het belangrijk vinden dat er ook na hun overlijden wordt doorgewerkt aan het ideaal waar ze zo om geven.

Geef uw eigen ervaring door
Kent u het gevoel de zaal met verlichte tred te verlaten? Lachend of met gevoelens van ontroering, verbazing en bewondering. Hoe mooi zou het zijn om uw inspirerende ervaringen in de Stadsschouwburg en De Vereeniging door te geven aan volgende generaties.

Nalaten aan onze organisatie is een mooi gebaar aan volgende generaties en een bijzondere manier om uw verbondenheid met onze podia te benadrukken.

Voor uw gift zoeken wij altijd een bijzondere bestemming en dit kan uiteraard in overleg. U kunt uw gift bijvoorbeeld oormerken voor de programmering van bijzondere voorstellingen en concerten, de ontwikkeling van jong talent op het gebied van muziek, zang en theater, educatie of activiteiten voor speciale groepen publiek. Kortom: met uw toegift kunnen wij in de toekomst de theater- en muziekkunsten blijvend een podium bieden.

de mogelijkheden

U kunt kunst en cultuur op verschillende manieren laten doorklinken in uw testament. Elke vorm is meer dan welkom en helpt ons om de Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging op een levendige manier in stand te houden.

Legaat
Een legaat is een in uw testament omschreven gift. U kunt kiezen voor een vast bedrag of een percentage van uw nalatenschap.

(Mede-)erfgenaam
Stadsschouwburg & De Vereeniging kan ook tot mede-erfgenaam of erfgenaam worden benoemd, naast bijvoorbeeld kinderen, familieleden en andere goede doelen.

Persoonlijke wensen
Nalaten is iets persoonlijks. Wij helpen u graag bij het formuleren van uw ideeën. Wilt u aan uw gift voorwaarden verbinden, dan vinden we het prettig om daarover met u van gedachten te wisselen. 

Notaris
Een testament maakt u op bij de notaris. Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging heeft een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)-status. Hierdoor is er geen erfbelasting verschuldigd over uw nalatenschap en komt het volledig ten goede van de organisatie.

Geïnteresseerd?
Wilt u een oriënterend gesprek over dit onderwerp? Neemt u dan contact op via Vriend@sedv.nl