laat je hart sneller kloppen


Dit is wat een bezoek aan Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging met je doet: het haalt je uit de waan van de dag en raakt je in je hart. Ontdek ons nieuwe programma voor 23/24. Laat je hart sneller kloppen. 

Programma 23/24

 • PAW Patrol Live! (2+)

  De Grote Race
  za 2 sep ’23

  Klaar voor actie?! Na het grote succes van de PAW Patrol liveshow in 2022 komt de grootste internationale theatervoorstelling PAW Patrol Live – De Grote Race deze zomer exclusief terug naar Nederland en België! Ga in deze spectaculaire show samen met jouw favoriete PAW Patrol Pups op een heldhaftig, muzikaal avontuur. De populaire Pups, bekend van Nick Jr., zijn tussen juni en september 2023 in een selectief aantal grote theaters te zien, met een Nederlandse cast en volledige Nederlands gesproken. 

 • Lucas & Arthur Jussen

  vr 8 sep ’23

  De broers Lucas en Arthur Jussen zijn uitgegroeid van aaibare jonge talenten tot twee van de meest succesvolle pianisten van Nederland. Als duo zijn ze onverslaanbaar. In dit programma tonen ze hun veelzijdigheid en gaan dwars door de muziekgeschiedenis: van Bach via Brahms, Fauré en Ravel tot aan de swingende Gershwin. 

 • Het Indisch Interieur

  Met o.a. Hans Dagelet, Bodil de la Parra, & Reinout Bussemaker
  wo 13 sep ’23

  In Het Indisch Interieur van schrijver en regisseur Bo Tarenskeen zien we hoe het koloniale verleden nog steeds doorwerkt in de leden van een Nederlandse architectenfamilie. 

 • Introductieavond Toneelkijker

  do 14 sep ’23

  Ben je benieuwd hoe je meer uit je toneelbezoek kunt halen, naar het maakproces van een voorstelling of naar de keuzes van een toneelregisseur? Dan is de Toneelkijker iets voor jou.

 • René van Meurs

  2636 (reprise)
  do 14 sep ’23

  René van Meurs staat ineens aan de vooravond van een nieuwe fase! Met al z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Dan moet je er ineens echt wat van gaan maken, omdat dat nu eenmaal zo hoort. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden, dat soort dingen. Maar wat als je daar misschien nog niet klaar voor bent en gewoon nog wat wil dollen en loltrappen? Moet ook gewoon kunnen, toch?

 • Crashtest Ibsen

  Het Zuidelijk Toneel & Theaterproductiehuis Zeeland
  za 23 sep ’23

  Drie toneelstukken van Henrik Ibsen op één avond. Grijp je kans! In deze bingewatch voorstelling volg je het leven van de inwoners van een negentiende-eeuws Noors stadje waarin zich drie wereldbekende Ibsen drama’s afspelen. Met de nodige humor en spelplezier spietsen regisseur Sarah Moeremans en haar spelers politieke aanklachten, urgente maatschappelijke kwesties, sociale ongelijkheid en andere zaken als een portie verse vis aan hun speer. 

 • Hoornconcert van Strauss en Tsjaikovski’s Zesde symfonie

  Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
  za 23 sep ’23

  Phion opent seizoen 2023-2024 met een meeslepend concert waarin Tsjaikovski een hoofdrol speelt. De Singaporese dirigent Kahchun Wong dirigeert zijn Zesde symfonie, Tsjaikovski’s allerlaatste compositie vol passie en hartstocht die met recht de titel ‘Pathétique’ draagt. Daarvoor speelt Mees Vos, sinds 2020 aanvoerder hoorn van Phion, het sprankelende Tweede hoornconcert van Richard Strauss.

 • Kamermuziekconcours Gelre

  Finale
  zo 24 sep ’23

  Kamermuziek Concours Gelre is een landelijk concours voor musici t/m 27 jaar. De ensembles presenteren zich als duo, trio of elke andere omvang, maar altijd zonder dirigent. Het repertoire is klassieke muziek, van oud tot hedendaags.

 • Jean-Michel Blais

  Aubades
  do 28 sep ’23

  Het nieuwe album Aubades van post-klassiek piano icoon Jean-Michel Blais vertaalt zijn overgang van pianist naar componist: het is zijn eerste plaat die geschreven is voor een ensemble. De titel van het album verwijst naar de ‘aubade’, een middeleeuwse ochtendserenade over geliefden die bij het aanbreken van de dag uit elkaar gaan. Dit bitterzoete thema weerspiegelt Blais’ maakproces: hij schreef de muziek tijdens een pandemie en een relatiebreuk. Toch zorgt Blais zijn kenmerkende muzikale stijl ervoor dat we een uitdagend opbeurende plaat horen, met glinsterende instrumentale texturen en warme hoofdtonen.

 • Mozarts Zauberflӧte - The next generation

  Theu Boermans i.s.m. Theateralliantie & OPERA2DAY
  vr 29 sep ’23
  -
  zo 1 okt ’23

  Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte – the next generation, een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers.  

 • Brandenburgse Concerten

  Nederlandse Bachvereniging
  za 30 sep ’23

  Met deze concerten solliciteerde Bach in 1721 naar een nieuwe baan bij de markgraaf van Brandenburg. Tegenwoordig behoren ze tot zijn meest geliefde werken. Elk concert is anders in instrumentatie, lengte, structuur, stijl en techniek. Onder leiding van violist Bojan Čičić brengt de Nederlandse Bachvereniging een waar spektakel van vormen en kleuren!

 • n00b speelt n00b

  n00b
  di 3 okt ’23

  Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) beleefde afgelopen zomer een droomdebuut. In juni 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, een prijs die onregelmatig wordt uitgereikt onder de afstudeerders van de AHK, voor het meest veelbelovende talent. Ook wonnen ze dat jaar (2021) het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst.

   

 • Rob Wijnberg

  Voor ieder wat waars
  wo 4 okt ’23

  Theatercollege van De Correspondent-oprichter Rob Wijnberg, over waarheid en de rol daarvan in onze maatschappij. Terwijl onze schermen zich vullen met nepnieuws, complottheorieën en liegende politici, dringt zich voortdurend de vraag op: wat is waar? Geloven we nog in waarheid? Of geloven we alleen in onze eigen waarheid?

 • Moeder Aarde

  Cappella Amsterdam
  do 5 okt ’23

  De Australisch-Nederlandse componist Kate Moore schrijft voor Moeder Aarde een nieuw werk voor rietkwintet en koor. In Compassion richt Moore zich op het menselijk tekort dat ten grondslag ligt aan de problematische relatie tussen mens en planeet: een gebrek aan compassie - voor elkaar, hun omgeving en hun aarde. 

 • Racoon

  Spijt is iets voor later
  vr 6 okt ’23

  De Zeeuwse band Racoon tourt dit najaar langs theaters in het hele land. Het indrukwekkende repertoire van de band – met hits als Het Is Al Laat Toch, Liverpool Rain, No Mercy, De Echte Vent, Love You More en Oceaan – leent zich perfect voor de intieme setting van het theater.

 • Herman van Veen

  Een voorstelling
  za 7 okt ’23
  -
  zo 8 okt ’23

  “zing het honderd uit 
  ook al ben ik van gisteren 
  speel altijd wel viool, 
  dans wat ik dansen kan 
  al krijgt de tijd er vat op 
  het nieuwe gaat er nooit vanaf”

 • Einaudi's pianoconcert DOMINO

  Iris Hond & Kamerata Zuid
  za 7 okt ’23

  Pianiste Iris Hond en Strijkorkest Kamerata Zuid, die al eerder samenwerkten in een succesvol programma rondom Ludovico Einaudi, brengen dit najaar een nieuw avondvullend programma naar de Nederlandse concertzalen. Met als hoogtepunt de Nederlandse première van het pianoconcert van Ludovico Einaudi. 

 • Midzomernachtsdroom (reprise)

  Theater Oostpool, Introdans, Phion
  di 10 okt ’23
  -
  wo 11 okt ’23

  Midzomernachtsdroom is terug! Na de succesvolle Oost-Nederlandse tournee is dit hallucinante theaterspektakel nu te zien in de rest van het land. Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen opnieuw hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu.