laat je hart sneller kloppen

Dit is wat een bezoek aan Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging met je doet: het haalt je uit de waan van de dag en raakt je in je hart. Ontdek ons programma, laat je hart sneller kloppen. 


programma 23/24

 • Auti-communicatie verbindt - mensen met en zonder autisme

  Geef me de 5
  ma 26 feb ’24

  Communiceren doe je samen. Maar wat nu als de een heel anders denkt dan de ander? Dan ontstaat er snel miscommunicatie en onbegrip over en weer. Colette de Bruin, grondlegger van de Geef me de 5-methodiek, ziet het vaak gebeuren tussen mensen met en zonder autisme.

 • Scapino Ballet Rotterdam

  Pinocchio Effect
  di 27 feb ’24

  Dans, theater, live video en nietsverhullende performances in een familievoorstelling voor iedereen van 10 tot 110 jaar. Vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen! Waarom liegen we eigenlijk en waarover?

 • Bossen

  van de makers van Stefano Keizers met medewerking van meer dan 100 BN’ers
  wo 28 feb ’24

  Donny Ronny (voorheen bekend als Stefano Keizers) is terug van nooit weggeweest met een knotsgekke ensemble-voorstelling in de grootste zalen van het land. 

 • Pink Floyd Project

  Return to The Dark Side Of The Moon
  do 29 feb ’24

  Na zijn bekroonde show The Wall 40 Years neemt Pink Floyd Project je nu mee naar 1973. Het jaar waarin Pink Floyd transformeert van underground band naar wereld act. Een spectaculaire reis terug in de tijd.


 • Augustus: Oklahoma

  Toneelgroep Maastricht & Theateralliantie
  vr 1 mrt ’24
  -
  zo 3 mrt ’24

  Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn, met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter, Porgy Franssen en Anneke Blok.

 • Goran Bregović' Wedding and Funeral Orchestra

  i.s.m. Doornroosje
  vr 1 mrt ’24

  De ‘keizer van de Balkan’ komt naar Nijmegen voor een optreden in De Vereeniging: Goran Bregović komt voor deze gelegenheid met zijn ‘Wedding and Funeral Orchestra om een muzikaal feest te maken met zijn muziek van de Roma uit de Balkan. 

   

 • James Oesi & Djuwa Mroivili

  za 2 mrt ’24

  James Oesi en Djuwa Mroivili brengen een bijzonder programma met composities van Dvořák, Brahms en Gershwin, maar ook werk van componisten Samuel Coleridge-Taylor en Florence Price. Beide van grote invloed op hun tijdgenoten, maar winnen nu pas aan bekendheid.

 • Langs de Zijderoute met Ruben en Jelle

  Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius
  ma 4 mrt ’24

  Op 4 maart 2024 zijn Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius, makers van o.a. de indrukwekkende VPRO-reisserie Langs de Nieuwe Zijderoute te zien in de Stadsschouwburg in Nijmegen. De geboren verhalenvertellers nemen deze keer de theaterbezoeker mee op hun reizen. 

 • Conny Janssen Danst

  ZIEL
  wo 6 mrt ’24

  Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?

 • Frans Pollux

  Het Apparaat
  wo 6 mrt ’24

  Stel: iemand vertelt je in vertrouwen dat hij iets heeft uitgevonden wat de wereld zal veranderen. Het kan niet, wat hij beweert - maar het apparaat werkt. Hij laat je zelfs een filmpje zien van zijn apparaat. Wat zou je doen? 

 • Her Majesty

  San Francisco City Trip
  do 7 mrt ’24

  Her Majesty reist in hun nieuwe programma naar het San Francisco van eind jaren zestig, begin jaren zeventig. De stad werkte in die tijd als een magneet op muzikanten uit de hele wereld. Verwacht een avond vol nostalgische muziek en projecties.

 • Roué Verveer

  Gewoon Roué
  vr 8 mrt ’24

  Roué Verveer staat bekend om zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling en briljante improvisaties. Deze show bevat zoals altijd een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit en zelfspot. Uiteindelijk wordt het dus een fantastische avond.. of eigenlijk een avondje Gewoon Roué!

   

   

van 19