foto: Joris van Bennekom

Mozarts Zauberflӧte - The next generation

Theu Boermans i.s.m. Theateralliantie & OPERA2DAY
vr 29 sep ’23 - zo 1 okt ’23
vr 29 sep ’23
-
zo 1 okt ’23

Na het succes van de grootschalige succesvoorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte – the next generation, een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers.  

Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten, een groep ultrarechtse conservatieve mannen, de macht gegrepen. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Deze generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en waar de aarde weer leefbaar wordt. Met de liefde als wapen vechten ze voor deze nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. 

Lees hier alvast het programmaboekje.

Inleiding op 29 september

Voorafgaand aan de voorstelling op 29 september geeft musicoloog Philip Ruitenberg om 18.30 uur een inleiding in het Theatercafé. Een levendige inleiding met videofragmenten, muziekfragmenten, historische beelden, soms een videoquote van regisseur en/of andere mensen van de cast, etc.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

In de pers

‘Alleen horken houden het droog bij de geweldig spelende Sofia Ferri.’ - De Volkskrant
‘Visueel spektakel’ - NRC
‘Verrassend onderhoudend en vlot’ - De Telegraaf
‘Een ijzersterke productie’ - Theaterparadijs ★★★★

De aanvangstijd van de avondvoorstellingen op 29 en 30 september is vervroegd van 20.00 uur naar 19.30 uur. Ook de inleiding is vervroegd naar 18.30 uur. Kaartkopers zijn hierover geïnformeerd.

Aantrekkelijk voor álle theaterliefhebbers

Het Parool

Credits

Cast Sofia Ferri/Julia van der Vlugt, Roman Brasser, Mike Reus, Erik Plageman, Jasper van Hofwegen, Dominique Woerdings, Huub Claessens, Maartje Rammeloo/Klaartje van Veldhoven, Lucie van Ree/Merlijn Runia, Ingeborg Bröcheler, Svenja Gabler e.a.
Vertaling en bewerking Theu Boermans en Frans van Deursen
Regie Theu Boermans
Muziek Wolfgang Amadeus Mozart
Muzikaal leider Hernán Schvartzman
Orkest LUDWIG