foto: Marco Borggreve

Georgia Burashko

Dutch Classical Talent
zo 24 mrt ’24 15:00 - 16:00
zo 24 mrt ’24
15:00 - 16:00
  • zo 24 mrt ’24
    15:00 - 16:00
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze

In dit concert bezingt mezzosopraan Georgia Burashko grote levensthema’s: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Haar bloemlezing reikt van Engelstalige liederen uit de Elizabethaanse renaissance tot aan werken van Karmit Fadael en Dolly Parton.

“Burashko overtuigt met haar rustige podiumpresentatie, warme stem en heldere dictie. Haar intonatie is spot on! Met een goed gevoel voor drama heeft ze een prachtig en boeiend programma samengesteld.”  (Jury Dutch Classical Talent)
    

In Beauty Awake bezingt de Canadese mezzosopraan Georgia Burashko enkele grote thema’s van het leven: kindertijd, liefde, hartzeer en eeuwigheid. Het is een zeer diverse bloemlezing, met Engelstalige liederen van de elizabethaanse Renaissance tot aan de hoogbarok en later. Zij wordt vergezeld door een zeer wendbaar ensemble van twee gamba’s en een luit. Met haar hart voor componisten van nu, brengt ze ook werk van de haar landgenote Danika Lorèn, van Dolly Parton én een nieuw stuk dat de Nederlandse componiste Karmit Fadael speciaal voor dit programma schreef. Vier eeuwen veelkleurige schoonheid, in één uur wakker gemaakt.  

Dutch Classical Talent

Deelnemers aan de Dutch Classical Talent tournee behoren tot de grootste klassieke beloftes van Nederland. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. Zij spelen een eigen samengesteld programma in alle grote concertzalen van Nederland. Ontdek als eerste deze aanstormers!

Programma

Purcell Dido’s Lament
En werken van o.a. Händel, Vaughan Williams, Karmit Fadael en Dolly Parton

Uitvoerenden

Georgia Burashko mezzosopraan, slagwerk
Alex Baker gamba
Anna Lachegyi gamba
Asako Ueda luit
Hannah Voss blokfluit & fagot