foto: Paulina Matusiak & Eddy Wenting

But not my soul

Ragazze Quartet
za 6 apr ’24 20:15 - 21:55
za 6 apr ’24
20:15 - 21:55
  • za 6 apr ’24
    20:15 - 21:55
    Pauze 20:55
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze

Het Ragazze Quartet wil een lans breken voor Florence Price, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw wier composities werden gespeeld door gerenommeerde orkesten. De muziek van Price wordt gecombineerd met werk van Antonín Dvořák en singer-songwriter Rhiannon Giddens.

De laatste jaren worden Price's naam en muzikale oeuvre gelukkig steeds bekender en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. We combineren haar muziek met het altijd prachtige 'Amerikaans kwartet' van Antonín Dvořák (een grote inspirator van Price) en een nieuw werk van singer-songwriter Rhiannon Giddens. 

Giddens schreef een lied naar aanleiding van een advertentie die ze tegenkwam uit de tijd van de slavernij. Daarin werd een jonge vrouw te koop aangeboden, met haar 9 maanden oude baby ‘At the purchaser’s option’. Het verscheen op haar album ‘Freedom Highway’ (2017). Dit lied werd voor het Kronos Quartet gearrangeerd voor hun ’50 For the Future’ project. De titel van ons programma is afgeleid van een van de zinnen uit dit lied: ‘You can take my body, but not my soul.’ 
 
In april 2024 verschijnt ons album ‘But not my soul’ bij Channel Classics. 

Programma

Price Strijkkwartet nr. 2
Dvorak Strijkkwartet nr. 12 in F, op. 96, 'Amerikaans'
Giddens At the purchaser's option

Uitvoerenden

Ragazze Quartet
Rosa Arnold viool 
Ruña ’t Hart viool 
Annemijn Bergkotte altviool 
Rebecca Wise cello