foto: James McMillan and Decca

If Music be the Food of Love

Andreas Scholl, Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam
wo 1 mei ’24 20:15
wo 1 mei ’24
20:15
  • wo 1 mei ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Countertenor Andreas Scholl staat al bijna 25 jaar aan de top. Samen met collega-counter Maarten Engeltjes en diens eigen barokorkest PRJCT Amsterdam zingt hij prachtige aria’s en duetten van Purcell en Blow. Acteur en schrijver Frans van Deursen draagt sonnetten van Shakespeare voor in een eigen, moderne vertaling.

Programma

Purcell Aria's en duetten
Blow Aria's en duetten
Shakespeare Sonnetten

Uitvoerenden

Andreas Scholl & Maarten Engeltjes countertenors
Frans van Deursen spreker

Andreas Scholl en Maarten Engeltjes, allebei countertenors van wereldformaat, zingen aria’s en duetten van hun 17e-eeuwse collega-countertenors, meer bekend als top componisten uit de Engelse Barok, Henry Purcell (1659-1695) en John Blow (1649-1708). De muziek wordt in verband gebracht met een eigentijdse vertaling van sonnetten van Shakespeare van acteur en schrijver Frans van Deursen, voorgedragen door hemzelf.

Andreas, Maarten, Henry en John begonnen hun muzikale loopbaan alle vier als kleine jongen, als jongenssopraan in het koor van de kerk. En wat een schitterende muziek heeft deze Engelse koor-traditie niet voortgebracht! En, zoals de jonge Purcell een leerling van Blow was, zo kreeg de jonge Engeltjes zangles van Scholl.

Begeleid door barokorkest PRJCT Amsterdam zingen Andreas Scholl en Maarten Engeltjes de prachtigste aria’s en duetten, bekende en minder bekende, die Purcell en Blow schreven voor het stemtype waar zij zich het meeste mee identificeerden, de countertenor, of alto, de hoge mannenstem.