Johannes-Passion

Bachkoor Nijmegen & Utrecht Company of Music
wo 27 mrt ’24 20:15 - 22:40
wo 27 mrt ’24
20:15 - 22:40
  • wo 27 mrt ’24
    20:15 - 22:40
    Pauze 20:50
    De Vereeniging Grote Zaal

De Johannes-Passion van Bach is het iets oudere en kortere zusje van de Matthäus-Passion met een geheel eigen karakter: dynamischer en meeslepender.

Nu 300 jaar geleden, op 7 april 1724, klonk de Johannes-Passion van Bach voor het eerst in de Nikolaikirche in Leipzig. Het stuk is het iets oudere en kortere zusje van de Matthäus-Passion met een geheel eigen karakter: dynamischer en meeslepender. Met een grotere rol voor het koor in onder andere felle koortjes van haatdragend volk en plagende omstanders waarbij zich in het tweede deel een waar rechtbankdrama ontvouwt. De Verlosser is meer een krachtige persoonlijkheid met een boodschap, koning en overwinnaar, dan slachtoffer.

inleiding = VOL

Voorafgaand aan het concert is er om 19:15 uur een inleiding door Jeroen Swarte. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Programma

J.S. Bach Johannes-Passion

Uitvoerenden

Bachkoor Nijmegen
Utrecht Company of Music
Lauren Armishaw
Sopraan
Rosina Fabius Alt
Seil Kim Tenor Evangelist
Leonhard Reso Tenor Aria's
Sven Weyens Bas Christus
Joris van Baar Bas Aria's
Dirk Luijmes Orgel
Karel Demoet Klavecimbel
Rob Vermeulen Algehele leiding