foto: Joris van Bennekom

Midzomernachtsdroom (reprise)

Theater Oostpool, Introdans, Phion
di 10 okt ’23 en wo 11 okt ’23
di 10 okt ’23
en
wo 11 okt ’23

Midzomernachtsdroom is terug! Na de succesvolle Oost-Nederlandse tournee is dit hallucinante theaterspektakel nu te zien in de rest van het land. Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen opnieuw hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu. 

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mytische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde. 

Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in het theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen. 

In de pers

"Een wervelende opeenvolging van dans, live muziek en theater." - Trouw ★★★★
"Kleurrijk pleidooi voor dromen, fantasie en verlangens." - Volkskrant ★★★
"Een bijzonder rijke en actuele Midzomernachtsdroom" - Theaterkrant
"De beste Shakespearebewerking in jaren" NRC ★★★★

Reguliere inleiding op 10 oktober = vol

Voorafgaand aan de voorstelling op 10 oktober is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Audiobeschrijving voor blinde en slechtziende personen bij de voorstelling op 11 oktober

Midzomernachtsdroom op 11 oktober is ook te beleven door iedereen met een visuele beperking, want tijdens deze voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Publiek met een visuele beperking kan meeluisteren via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk extra uitleg over het decor en de kostuums.

Dit zei publiek met een visuele beperking eerder:
“Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

Wil je gebruik maken van de audiodescriptie en/of je blindengeleidehond meenemen?

Bestel je tickets online en kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat. Of neem telefonisch contact op met onze kassa (024-3221100 van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 15 uur), zodat we in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor je kunnen uitzoeken. Let op: er is alleen audiodescriptie bij de voorstelling Midzomernachtsdroom op 11 oktober.

De beste Shakespearebewerking in jaren

★ ★ ★ ★ NRC

Credits

tekst William Shakespeare
bewerking Vera Morina
choreografie Regina van Berkel 
regie Daria Bukvić
regieassistentie Laurens van Lottum en Seppe Salomé
spel Fahd Larhzaoui, Michiel Blankwaardt, Jatou Sumbunu, Shelley Bos, Armand Rosbak, Alkan Cöklü, Lotte Driessen, Tommie Kinneging, Ezra Koppejan, Sidar Toksöz, Ayisha Siddiqi en Ziggy Knel