Knock-Out

Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective
Een turboslapstickvoorstelling
do 7 dec ’23 - za 9 dec ’23
do 7 dec ’23
-
za 9 dec ’23

Na de internationale successen van Horror en Lebensraum, presenteert Jakop Ahlbom Company: Knock-Out. Deze fysieke comedy over hebzucht en gierigheid is een coproductie met ISH Dance Collective en DeLaMar Theater. Geïnspireerd op de films van de Coen Brothers, Quintin Tarantino en Jackie Chan.

In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Alle fysieke grenzen worden opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

In de pers:

'Actietheater Knock-out slaat in een klap raak' - ★★★★★ De Telegraaf
'Uitzinnige ode aan de klassieke knokfilm' -Het Parool
'Een meesterlijke mix van dans en vechtsporten' - Theaterkrant
'Een knokpartij die zijn weerga niet kent' - NRC

Programma voor de stad

Deze voorstelling is onderdeel van Programma voor de stad. Hiermee bieden de 3 Nijmeegse podia - Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. In seizoen 23-24 brengen de podia gezamenlijk vijf voorstellingen. 

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Gemeente Nijmegen uit het fonds SPUK Impuls Jongerencultuur.

De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd

★★★★★ de Volkskrant

Credits

Regie Jakop Ahlbom
Choreografie Marco Gerris
Scriptontwikkeling Jakop Ahlbom en Judith Wendel
Spel Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Arnold Put, Bodine Sutorius, Luuk Weers 
Muziek / Geluidsontwerp Leonard Lucieer en Wim Conradi