ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM (6+)

Theater Artemis
za 30 dec ’23 16:00 - 17:05
za 30 dec ’23
16:00 - 17:05
  • za 30 dec ’23
    16:00 - 17:05
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Als je een fietsband een ‘hamer’ noemt, kun je er dan mee timmeren? Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen? Kun je op de muur lopen? Als iedereen denkt dat jij een hond bent, hoef je dan niet naar school?

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM stelt de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Het hele leven zit vol afspraken over hoe we ons moeten gedragen. Stel je eens voor wat er gebeurt als die afspraken er niet meer zijn?

Drie figuren komen binnen in een verlaten huis waar de spullen zeggen dat ze iets anders zijn. Dat is grappig, maar best verwarrend. Wat moet je doen als niets meer hetzelfde is, en je niks snapt van de wereld om je heen? Het drietal probeert grip te krijgen op wie en waar ze zijn. En komen erachter dat het ook leuk is want dan kun je zelf bedenken welke woorden je aan de dingen geeft. Maar het is dan wél handig als iedereen het met elkaar eens wordt…

ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM is een beeldende, absurdistische en filosofische voorstelling vol vreemde taferelen, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Theater Artemis heeft aan Mimetheatergroep Bambie gevraagd om samen – voor hen de eerste keer voor kinderen! – een voorstelling te maken.

In de pers:

''De Verbeelding viert feest" - Brabants Dagblad
''Vrolijk theateravontuur op onbekend terrein'' - Theaterkrant

 

Spelworkshop voor kinderen om 14.30 uur = Uitverkocht

Het hele leven zit vol afspraken over hoe we ons moeten gedragen. Wat, als die afspraken er niet meer zouden zijn? 
In deze workshop maak je, onder leiding van een theaterdocent, je eigen wereld met je eigen afspraken. 
Stel je voor dat alles een andere naam krijgt? Hoe gebruik je een gieter als fiets? En, kun je met die fiets ook muziek maken?

De workshop in de foyer van de Stadsschouwburg begint om 14.30 uur en duurt tot ca. 15.30 uur. De workshop is uitverkocht. 

 Niets is wat het lijkt in deze absurde jeugdvoorstelling van Artemis en Bambie

De Volkskrant ★★★★

Credits

Regie Jetse Batelaan Spel Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter, Lisa Schamlé neemt de rol over van Tessa Jonge Poerink Dramaturgie Marijn van der Jagt Decor Hester Jolink Kostuums Liesbet Swings Assistentie kostuums Johanna Trudzinski, Tina Schott Muziek Wim Conradi Lichtontwerp Désiree van Gelderen Regie-assistent Noah Janssen Coproductie met Theatergroep Bambie