foto: Bjorn Frins

Opera Zuid

Gioacchino Rossini: La scala di seta & Il signor Bruschino
za 8 jun ’24 20:00
za 8 jun ’24
20:00
  • za 8 jun ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Van vernuftige vermommingen tot stiekeme afspraakjes; liefde wordt als cliché neergezet in de double bill La scala di seta/Il signor Bruschino van de grootmeester Gioacchino Rossini. Een komische feelgood voorstelling om niet te missen!

Marcos Darbyshire regisseert de twee eenakters en voorziet ze van de nodige hedendaagse grapjes. "De componist creëerde echt pareltjes, en dat op twintigjarige leeftijd".

In La scala di seta is Dorvil in het geheim getrouwd met Giulia en beklimt stilletjes elke avond een zijden ladder om zijn bruid te zien. Maar Giulia's voogd heeft andere ideeën voor haar toekomst en probeert haar uit te huwelijken. Dit veroorzaakt komische wendingen.

In Il signor Bruschino gebruikt Florville listige plannetjes om zelf toestemming te krijgen zijn geliefde Sofia te trouwen en niet meneer Bruschino junior, die Sofia’s voogd in gedachten heeft als huwelijkspartner. Maar lukt het hem?

En hoewel alle heimelijke liefdes en slinkse plannetjes zorgen voor een hoop chaos en lachwekkende commotie, verklaart iedereen uiteindelijk de liefde aan de juiste persoon. Een komische feelgood voorstelling om niet te missen!

Credits

Cast Alexia Macbeth, Jacques De Faber, Manny Dassen, Frederik Bergman, Chelsea Bonagura
Regie Marcos Darbyshire
Muzikale leiding Sander Teepen
Orkest philharmonie zuidnederland