foto: Nick van Ormondt

Rapunzel de Musical (4+) UITVERKOCHT

zo 10 mrt ’24
zo 10 mrt ’24

Het welbekende verhaal over het meisje met haar prachtige lange haren komt tot leven. Met Sita Vermeulen als Rapunzel, betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en een flinke dosis humor is Rapunzel dé sprookjesmusical van het jaar.

Na het succes van Belle en het Beest en Assepoester de Musical, beide winnaars van de Musical Award Beste Familiemusical, komt nu Rapunzel de Musical naar het theater. Een glansrijke familiemusical die een ware beleving is voor jong, maar ook voor oud!

Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden. Zal het Tobias lukken haar te vinden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?

Doe mee met de verkleedwedstrijd en ga op de foto!

Kom verkleed naar het theater en meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater.

Audiobeschrijving voor blinde en slechtziende personen bij voorstelling 13.30 uur

Rapunzel is ook te beleven door iedereen met een visuele beperking, want tijdens de voorstelling van 13.30 uur verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Publiek met een visuele beperking kan meeluisteren via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk extra uitleg over het decor en de kostuums.

Dit zei publiek met een visuele beperking eerder:
“Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

Wil je gebruik maken van de audiodescriptie en/of je blindengeleidehond meenemen?

Bestel je tickets online en kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat. Of neem telefonisch contact op met onze kassa (024-3221100 van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 15 uur), zodat we in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor je kunnen uitzoeken.

Credits

Cast Sita Vermeulen, Stijn Mac Gillavry, Aron Bruisten, e.a.
Regie Bas Groenenberg