foto: Jona Harnischmacher

EXIT

Circumstances | Piet van Dycke
zo 24 mrt ’24 16:00 - 16:55
zo 24 mrt ’24
16:00 - 16:55
  • zo 24 mrt ’24
    16:00 - 16:55
    Stadsschouwburg Theaterzaal

EXIT is een spannende, indrukwekkende en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatiek en balansbord samenvloeien. 

foto: Jona Harnischmacher

Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vier individuele disciplines in één collectieve taal.  

EXIT toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

“Piet put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.” – jury van BNG Bank Dansprijs 2021.

In de pers

“Solo, met twee en uiteindelijk met zijn vieren voeren ze er verbluffende, gevaarlijk ogende acrobatische toeren op uit. De Vlaamse choreograaf Piet Van Dycke (1996), vroeg dan ook vier dansers met een circus-achtergrond voor deze voorstelling. Hun dubbele talent maakt Exit tot een opwindend uur fysieke krachtpatserij.” - NRC ★★★★

Exit is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans en slapstick. Het werk van de jonge choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte.

De Volkskrant ★★★★

Credits

Concept & choreografie Piet Van Dycke
Performers Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Will Blenkin
Muziek Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin