Hans Pieter Herman (bariton) & Bas Verheijden (piano)

Vrienden van het Lied
zo 8 okt ’23 15:00 - 16:55
zo 8 okt ’23
15:00 - 16:55
  • zo 8 okt ’23
    15:00 - 16:55
    Pauze 15:50
    De Vereeniging Annazaal

Hans Pieter Herman begeeft zich soepel in de verschillende werelden en verschijningsvormen van de liedkunst. Hij is een indrukwekkende vertolker van klassieke liederen maar eveneens succesvol in cabaret en lichte muziek. Hij debuteerde onlangs in New York voor de Mabel Mercer Foundation tijdens de meerdaagse conventie A world of Cabaret. De Vrienden van het Lied verheugen zich dan ook enorm op zijn komst naar de Vereeniging samen met pianist Bas Verheijden.

Bas Verheijden behaalde bij Jan Wijn in Amsterdam zijn master met onderscheiding. Als enige Nederlander ooit werd hij aangenomen bij de befaamde Accademia Pianistica in Imola (Italië). Hij won diverse prijzen (w.o. de Vriendenkrans van het Concertgebouw met Niek van Oosterum als duo op twee piano´s) en de AVRO maakte een documentaire van zijn masterclassweek bij Maria João Pires (2001). Na een recital in de serie Jonge Nederlanders van Het Concertgebouw vestigde hij in 2000 definitief zijn naam door 13 dagen achterelkaar het 3e Pianoconcert van Rachmaninov uit te voeren met het NSO o.l.v. Roland Kieft.

Dit concert wordt georganiseerd door Vrienden van het Lied. Leden van de Vrienden van het Lied mogen dit concert gratis bijwonen (na vertoon van hun lidmaatschap).Programma

Werken van o.a de volgende componisten komen aan bod:

Hahn
Chaminade
Grieg
Strauss
Tchaikovsky
Sibelius
Mendelssohn

Uitvoerenden

Hans Pieter Herman bariton
Bas Verheijden piano