foto: Martijn Gijsbertsen

Cabaret Deconstruit

LeineRoebana
Programma voor de Stad
wo 25 okt ’23 20:30
wo 25 okt ’23
20:30
  • wo 25 okt ’23
    20:30
    De Lindenberg

Het gevierde dansgezelschap LeineRoebana biedt in Cabaret Deconstruit met burleske lichtheid en sardonisch genoegen hun kijk op de wereld. Eén ding is glashelder: zo kan het niet langer!

Met muziek, zang, dans en gesproken tekst worden de contouren zichtbaar van een leefbare toekomst. Niets is wat het niet is; de spreekstalmeester tapdanst met zijn lippen en spreekt met zijn voeten. De rigiditeit van het uitroepteken zal veranderen in de bevalligheid van het vraagteken.

Programma voor de Stad

Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia - Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. In seizoen 23-24 brengen de podia gezamenlijk vijf voorstellingen.  

In de pers

"In Cabaret Deconstruit slepen de dansers en musici van LeineRoebana en Dyane Donck Company de kijker mee in een koortsachtige stroom van woorden, voortvloeiende bewegingen, muzikale erupties en theatraal pathos."  - Theaterkrant

Een speelse samensmelting van livemuziek, zang, dans en gesproken tekst.

De Volkskrant

Credits

concept & choreografie Andrea Leine en Harijono Roebana
compositie Dyane Donck
dansers Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Benedita Crispiniano, Emma Bogerd, Michael Jahoda e.a.
muziek Talitha van der Spek, Robbert van Hulzen, Jacqueline Hamelink en Els Mondelaers
tekst Erik Bindervoet