Leesclub: De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld (online)

blikvanger
wo 25 okt ’23 19:30 - 20:45
wo 25 okt ’23
19:30 - 20:45

Het aangrijpende verhaal van ‘De avond is ongemak’, naar het veelgeprezen debuut van Marieke Lucas Rijneveld, is op 28 oktober bij ons in de Stadsschouwburg te zien. Onder het motto ‘een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar’ organiseren we samen met leescluborganisatie Senia in aanloop naar de voorstelling een verdiepende leesclub.

de leesclub 

Toneelbewerkingen van bekende boeken staan regelmatig op de planken, maar nog niet eerder organiseerden we een leesclub om samen in een verhaal te duiken en de verschillen tussen boek en toneelbewerking te ontdekken. Tijdens de leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over ‘De avond is ongemak’. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie en discussievragen bij het boek. De leesclub is hiermee een mooie voorbereiding op het toneelstuk. 

Let op: we organiseren twee leesclubs, één fysiek en één online. Via deze pagina kun je een plaats reserveren voor de online leesclub op woensdag 25 oktober. Klik hier voor de fysieke leesclub op zaterdag 21 oktober. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je via e-mail de leeswijzer en discussievragen. Een paar dagen voor de online leesclub ontvang je de meeting-link via e-mail. 

over Senia 

Liefhebbers van lezen komen samen bij Senia. Om verdiepende gesprekken te voeren met elkaar, persoonlijk en op de inhoud. Over literatuur, geschiedenis of kunst. Over cultuur in de breedste zin van het woord. Want we kunnen allemaal hetzelfde boek lezen. De betekenis is voor iedereen anders. Vind jouw club! Kijk op www.senia.nl 

Onderdeel van