Bron: Getty Images

Leesclub: Het Proces - Franz Kafka (online)

blikvanger
wo 22 nov ’23 19:30 - 20:45
wo 22 nov ’23
19:30 - 20:45
  • wo 22 nov ’23
    19:30 - 20:45
    Online via Zoom

Op 25 november is het bijzondere semi-geënsceneerde concert Kafka van Cappella Amsterdam bij ons in Concertgebouw De Vereeniging te zien. Onder het motto ‘een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar’ organiseren we samen met leescluborganisatie Senia in aanloop naar de voorstelling een verdiepende leesclub. 

de leesclub

Toneelbewerkingen van bekende boeken staan regelmatig op de planken, maar nog niet eerder organiseerden we een leesclub om samen in een verhaal te duiken. Tijdens de leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over Kafka’s Het proces. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie en discussievragen bij het boek. Een deel van Het proces werd door Cappella Amsterdam verwerkt in de voorstelling Kafka. Daarnaast geeft het boek een goede indruk van Kafka’s typische stijl en thematiek. De leesclub is hiermee een mooie voorbereiding op de voorstelling.   

Let op: we organiseren twee leesclubs, één fysiek en één online. Via deze pagina kun je een plaats reserveren voor de online leesclub op woensdag 22 november. Klik hier voor de fysieke leesclub op vrijdag 17 november. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je via e-mail de leeswijzer en discussievragen. Een paar dagen voor de online leesclub ontvang je de meeting-link via e-mail. 

over Senia

Liefhebbers van lezen komen samen bij Senia. Om verdiepende gesprekken te voeren met elkaar, persoonlijk en op de inhoud. Over literatuur, geschiedenis of kunst. Over cultuur in de breedste zin van het woord. Want we kunnen allemaal hetzelfde boek lezen. De betekenis is voor iedereen anders. Vind jouw club! Kijk op www.senia.nl  

Onderdeel van