Goran Bregović' Wedding and Funeral Orchestra

i.s.m. Doornroosje
vr 1 mrt ’24 20:15
vr 1 mrt ’24
20:15
  • vr 1 mrt ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - sta-concert
  • inclusief servicekosten, exclusief drankje

De ‘keizer van de Balkan’ komt naar Nijmegen voor een optreden in De Vereeniging: Goran Bregović komt voor deze gelegenheid met zijn ‘Wedding and Funeral Orchestra om een muzikaal feest te maken met zijn muziek van de Roma uit de Balkan. 

 

Muzikale duizendpoot Goran Bregović ontwikkelde zich van rockster achter het IJzeren Gordijn in de jaren 1970 tot de wereldwijd geliefde ‘Keizer van de Balkan’. Met zijn Wedding and Funeral Band nodigt hij iedereen uit tot dansen met onweerstaanbare Balkan Brass: feestelijke en energieke muziek voor blaasorkest uit de Balkan. Bregović kan ook ontroeren: prachtige ‘ballads’ met een lach en een traan.

Goran Bregović en zijn Wedding and Funeral Band spelen nummers van het succesvolle album Three Letters from Sarajevo een programma waarin klassieke muziek van christenen, joodse klezmermuziek en oriëntaalse muziek van moslims bij elkaar komen. Drie godsdiensten en drie culturen uit zijn geboortestad Sarajevo die hem hebben gevormd als mens en muzikant.

Let op!
Het optreden zal plaatsvinden in De Vereeniging. Het is een sta-concert met beperkte zitplaatsen. Deze zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden.