Foto: Lynn Puts

Pieter Derks

24 vragen aan...
De 24 uur van Nijmegen
zo 17 dec ’23 15:00 - 15:45
zo 17 dec ’23
15:00 - 15:45
  • zo 17 dec ’23
    15:00 - 15:45
    Stadsschouwburg Theaterzaal

De 24 vragen aan Pieter Derks

Tijdens deze collegetour gaat Derks in op vragen als ‘Hoe ziet het leven van een cabaretier eruit?’ en ‘Hoe weet je dat een grap aanslaat?’. Daarnaast zal hij enkele liedjes ten gehore brengen.

Foto: Lynn Puts

Pieter Derks

Cabaretier en columnist Pieter Derks maakt sinds 2006 cabaretvoorstellingen waarvan de laatste (voor wat het waard is) in 2019 werd genomineerd voor een Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen.

Hij begon op de basisschool al met optreden voor klasgenootjes, schreef op de middelbvare school al teksten en ging meteen daarna naar Koningstheateracademie in Den Bosch omdat hij toen al zeker wist dat hij cabaretier wilde worden. In 2005 won hij de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst festival en ging hij zijn eerste avondvullende voorstelling maken.

Sindsdien komt hij zo’n beetje elke twee jaar met een nieuwe voorstelling.

Hij was in diverse programma’s te zien op televisie als In Goed Gezelschap, Wie Is De Mol en De Slimste mens, dat hij won.

Pieter is geboren in Wychen maar woont met zijn gezin in Nijmegen.

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.