Radboud Reflects

Ik hoor... de liefde! Podcast-corner van Radboud Reflects
De 24 uur van Nijmegen
zo 17 dec ’23 16:30 - 22:00
zo 17 dec ’23
16:30 - 22:00
  • zo 17 dec ’23
    16:30 - 22:00
    Stadsschouwburg Foyer

Er hangt liefde in de lucht in de Stadsschouwburg tijdens De 24 uur van Nijmegen. Voor iedereen die van iemand houdt, die verliefd is of is geweest, of gewoon wel eens lief is, heeft Radboud Reflects een hoekje ingericht. Sluit je ogen en luister naar de liefde! 

Wil je even uitrusten van al het moois dat je om je heen ziet? Kom dan naar de podcast-corner van Radboud Reflects. Ga lekker zitten, zet een koptelefoon op en laat je inspireren door één van onze drie mini-lezingen over de liefde. 

Lezingen - via koptelefoon

Leve de rommelige liefde | Programmamaker Liesbeth Jansen

In onze maakbare samenleving hebben we het liefst overal controle over. Die mentaliteit is zelfs doorgedrongen tot de liefde, waardoor we bang zijn geworden om verkeerde keuzes te maken of überhaupt te kiezen. Liesbeth Jansen houdt een pleidooi voor de rommelige liefde: waar dingen kunnen ontstaan zonder dat we die hebben gepland of geregeld, en waar ruimte is voor lichtheid en de schoonheid van het alledaagse.

Love and the Loss of Control | Psychologist Anna Tyborowska (in English)

In everyday life, we often have to control our emotions and our actions in response to changing situations. When we fall in love, this can be particularly challenging. Maybe you are anxious about approaching the object of your affections? Or perhaps it’s very difficult to stay away from them? In this talk, I will discuss how our brain and hormones interact when we try to regulate our emotions and behavior, and why this sometimes may be more difficult to do.

Liefde: ons lichaam, onze lust en onze verlangens | Filosoof Ype de Boer

Sinds de seksuele revolutie voelen we ons op seksueel gebied vrijer dan ooit. Toch is het de vraag in hoeverre we dit ook daadwerkelijk zijn. In zijn lezing schetst Ype het wereldbeeld waartegen onze seksuele verlangens zich afspelen en stelt hij dat de manier waarop wij ons lichaam, onze lust en onze verlangens ervaren, behoorlijk eendimensionaal zijn.

Deelname De Radboud Reflects podcast-corner is onderdeel van De 24 uur van Nijmegen. Het beluisteren van de podcasts is gratis.

 

Let's dance | dansfeest met DJ Maria Engels

Sluit de eerste dag van De 24 uur van Nijmegen af met het dansfeest in de theaterzaal. Op vertoon van je ticket voor een onderdeel, of meerdere onderdelen van De 24 uur van Nijmegen kan je gratis naar het dansfeest in de theaterzaal.

Datum: 16-12-2023 | Tijd: 22:15 - 01:00

De 24 uur van Nijmegen

Laat je verrassen en inspireren door De 24 uur van Nijmegen! Tijdens dit tweedaagse festival geniet je in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren. Ook is er dit jaar ruimte voor aanstormend jong talent. Beleef twee dagen vol muziek, film, dans, kunst, eten, cabaret, zang, sport, literatuur en wetenschap.