foto: Robin Wagenaar

Ambitus presents: Daniël Tomàs

album release
do 28 mrt ’24 20:15
do 28 mrt ’24
20:15

Ken je dat gevoel: je bent op de terugweg van vakantie, staart uit het raam en waant je in een zwijgzame en dromerige scene van je favoriete arthousefilm? Dát moment. Dat zet Daniël Tomàs om in muziek.

Terwijl de luisteraar vrij ronddwaalt in zijn muziek, rijgt Tomàs zijn stukken iedere keer weer op een andere manier aan elkaar – zodat elk publiek een andere reis beleeft.

Daniël Tomàs: pianoheld op sokken (omdat zijn benen anders niet onder de klaviertafel passen) ís zijn werk: dromend. Zijn werk laat je alle straks, toen en nu, voor even vergeten – zoals zijn ouders soms vergaten dat hij in de kamer zat, omdat hij zo kon opgaan in waar hij mee bezig was. 

Laatstgenoemd element hoor je ook terug in zijn laatste album Pintures I. Hiervoor sloot hij zich vier maanden op in de huiskamer van zijn ouders en speelde alles op een zogenaamde feltpiano. Het album Pintures II, dat in 2024 uitkomt, nam hij op vanuit zijn eigen woonkamer, waarbij de oplettende luisteraar zelfs een deken van buitenruis zou kunnen ontdekken.

Tomàs toch in een hokje stoppen? Denk dan aan neo-klassieke muziek waarin elementen van zowel elektronica als klassieke piano, en steevast partijen improvisatie zijn samengebracht.

over ambitus

Ambitus slaat een brug tussen levende componisten en hun publiek: jij! Ontdek jouw gids door het hedendaagse muzikale landschap via ambituspresents.nl