foto: Lisanne Soeterbroek

Openingsconcert: Bruckner en Mozart

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
zo 29 sep ’24 14:15
zo 29 sep ’24
14:15
  • zo 29 sep ’24
    14:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Chef-dirigent Alexei Ogrintchouk en 'zijn' Phion schitteren in Bruckners Zevende symfonie. Het grootse werk wordt door velen beschouwd als Bruckners beste symfonie. Violist Bas Treub soleert in Mozarts Vijfde vioolconcert. 

Phions vorig jaar benoemde concertmeester Bas Treub zit ditmaal niet in het orkest, maar staat ervoor als solist in Mozarts Vijfde vioolconcert, een van de meest gespeelde soloconcerten uit het vioolrepertoire. Chef-dirigent Alexei Ogrintchouk heeft de afgelopen tijd zijn waarde als vertolker van het groot symfonisch repertoire al diverse malen bewezen. Hier staat Bruckners Zevende symfonie op de lessenaars, een ware, imposante kathedraal voor orkest. De première betekende voor de zestigjarige componist zijn eerste grote triomf en bezorgde hem wereldfaam. Geen wonder dat velen deze schitterende symfonie nog steeds beschouwen als de beste door Bruckner geschreven.  

inleiding

Voorafgaand aan het concert is er om 13.15 uur een inleiding. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Programma

Mozart Ouverture Die Zauberflöte
Mozart Vioolconcert nr. 5
--pauze--
Bruckner Zevende symfonie

 

Uitvoerenden

Bas Treub viool
Alexei Ogrintchouk dirigent