A Fairy Queen, een Midzomernachtsdroom

BarokOpera Amsterdam
do 10 okt ’24 20:00
do 10 okt ’24
20:00
  • do 10 okt ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

BarokOpera Amsterdam tilt het operagenre naar het hier en nu met eigenzinnige voorstellingen, uitstekende solisten, een betoverend spelend instrumentaal ensemble en fraaie kostuums. Dit seizoen brengt het gezelschap de op Shakespeare gebaseerde opera The Fairy Queen van Purcell naar het toneel: mét Bollywood dans! 

Een danseres/performer, een acrobate, vijf zangers en tien instrumentalisten spelen, zingen en dansen om het publiek mee te nemen naar de magische wereld van de feeën. De geestige of dramatische dialogen zijn geïnspireerd op Shakespeares Midsummer Night’s Dream. Plaats van handeling: Een Engelse handelspost in India in de 17e eeuw.

ode aan de liefde

In The Fairy Queen worden de vele facetten en gemoedstanden van de liefde bezongen: Purcell componeerde deze ode aan de liefde ter viering van het vijftienjarig huwelijk van William & Mary, het Engels-Nederlands koningspaar dat eind 17de eeuw over Groot-Brittannië regeerde. 
Vier geliefden ontvluchten de meedogenloze wil van hun ouders en zoeken hun toevlucht in het magisch bos waar elfenkoningen Oberon en Titania over de ‘fairies’ regeren. Tegelijkertijd is er een heftige ruzie tussen koning Oberon en koningin Titania over de voogdij van een Indiase jongen. Om te overwinnen beveelt Oberon aan de elf Puck de magische bloem te zoeken waarvan het sap een betoverend effect heeft: degene die het sap in zijn ogen krijgt wordt verliefd op het eerste wezen dat hij/zij ziet bij het ontwaken, mens of dier...

dialoog tussen Barokopera en Indiase muziek en dans

De Indiase jongen is de spil van alle ontwikkelingen. Via dans op raga-muziek ontwikkelen we zijn rol met performer Avantika Tibrewal. ‘Raga’ betekent letterlijk ‘dat wat de geest kleurt’. We putten inspiratie uit Barok- en Indiase muziek en dans om bruggen te slaan tussen traditie, historie en moderniteit. Deze voorstelling vormt het begin van een reeks producties waarin de oorspronkelijke fascinatie voor andere culturen naar het nu wordt vertaald. 

inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19:00 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

BarokOpera Amsterdam weet met A Fairy Queen een levendige en kleurrijke versie neer te zetten

Place d'Opera

Programma

Purcell The Fairy Queen

Uitvoerenden

Wendeline van Houten sopraan 
Mariela Flores sopraan 
Oscar Verhaar countertenor 
Max Bruins tenor 
Pieter Hendriks bariton 
Ganesh Ramnath Indiase zang 
Avantika Tibrewal Indiase en moderne dans 
Renske Endel dans en acrobatie

Frédérique Chauvet
artistieke en muzikale leiding 
Bram de Beul regie en choreografie