foto: Peter Lodder

Nederlands Blazers Ensemble

American Roots
za 12 okt ’24 20:15
za 12 okt ’24
20:15
  • za 12 okt ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek, samen met Native American zangeres Charly Lowry. De iconische filmmuziek van Philip Glass, Koyaanisqatsi, bewerkt voor de Blazers, loopt als een rode draad door het programma. 

‘We are the land’ is het fundamentele uitganspunt van de Native American Cultuur, waarbij mensen zich één voelen met de natuur. Ook op zoek naar onze wortels in de natuur was Philip Glass. Hij componeerde de muziek voor de filmklassieker Koyaanisqatsi, waarin de complexe relatie tussen mens, natuur en technologie wordt belicht. Als een meanderende rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, ondersteund door live projecties. 

inleiding

Voorafgaand aan het concert is er om 19.15 uur een inleiding. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Programma

Werken van Philip Glass

Credits

Idee Nederlands Blazers Ensemble
Compositie Philip Glass