Advent met Daniël Lohues en Holland Baroque

zo 15 dec ’24 20:15
zo 15 dec ’24
20:15
  • zo 15 dec ’24
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Holland Baroque en Daniël Lohues slaan opnieuw de handen in elkaar. In de adventtijd reizen ze samen de kerstster achterna. Ze spelen muziek uit de 18de eeuw naast nieuw en oud werk van Daniël, gearrangeerd voor barokorkest door Tineke en Judith Steenbrink. Een sfeervolle avond vol troostende muziek en hoopvolle woorden. 

Holland Baroque

Met onvermoeibare belangstelling verrijkt Holland Baroque de muzikale canon. Het orkest benadert de partituur als een onvoltooid kunstwerk: met kennis, kunde, fantasie én speelsheid wordt barok een nieuwe belevenis. Hiermee heeft Holland Baroque haar eigen herkenbare klank gevonden.

Daniël Lohues

Daniël Lohues is (film)componist, singer-songwriter, bandleider, gitarist, organist, pianist en schrijver, om zijn belangrijkste artistieke uitingen te noemen. Luisterend naar Daniël Lohues’ werk valt zijn sterke affiniteit met de grote meesters van de klassieke muziek op. 

Daniël Lohues in fascinerend gesprek met Bach (…) De bewerkingen van Holland Baroque laten horen dat er een tijdloze ruimte bestaat, waar rasmuzikanten zoals Lohues in ‘gesprek’ kunnen gaan met Bach of Händel

NRC ★★★★