foto: Marco Borggreve

Wintertournee

Nationaal Jeugdorkest
wo 22 jan ’25 20:15
wo 22 jan ’25
20:15
  • wo 22 jan ’25
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze
  • inclusief drankje en servicekosten

Enthousiasme, energie en talent maken een verrassende klankwereld van dit concert met La Valse van Ravel en Rachmaninovs Symfonische Dansen. Dirigent Otto Tausk gelooft in de hartstochtelijke ervaring tussen artiesten en publiek, en dat voel je. De veelzijdige Vincent van Amsterdam soleert in het aan hem opgedragen accordeonconcert van Mathilde Wantenaar.

foto: Marco Borggreve

De muzikale expertise van dirigent Otto Tausk en het grote talent van het Nationaal Jeugdorkest zorgen samen voor een bijzonder concert.  

Nationaal Jeugdorkest

In het Nationaal Jeugdorkest (NJO) ontmoeten de beste conservatoriumstudenten van het land elkaar. Het NJO maakt, samen met het Jeugdorkest Nederland en het Jong Metropole deel uit van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, hét platform voor muzikaal talent waar de nieuwste generatie musici voor de beroepsorkesten tot bloei komen.  

Otto Tausk

 Als muziekdirecteur van het Vancouver Symphony Orchestra (VSO) en artistiek adviseur van de VSO School of Music, heeft Tausk zich bewezen in Canada en ver daarbuiten. Zijn muzikale expertise reikt van historisch geïnformeerde uitvoeringen van Mozart en Beethoven tot nieuwe werken van hedendaagse componisten. 

Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam opent een nieuwe wereld van schoonheid voor de ruimdenkende luisteraar. Virtuositeit dient expressie, zowel in kleine als grote gebaren. In 2016 won hij de Dutch Classical Talent Award. Inmiddels speelt Vincent op alle grote podia en klassieke muziekfestivals in Nederland, en soleerde hij in wereldpremières van onder meer Willem Jeths en Wim Henderickx. 

Programma

Ravel La valse
Wantenaar Accordeon Concert (2023) 
--pauze--
Rachmaninov
Symfonische Dansen

Uitvoerenden

Nationaal Jeugdorkest
Otto Tausk dirigent
Vincent van Amsterdam solist, accordeon