foto: Bjorn Frins

Opera Zuid

Le Villi
do 29 mei ’25 20:00
do 29 mei ’25
20:00
  • do 29 mei ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Met Le Villi creëerde de jonge Puccini een opera vol liefde en emotie. De opera vormt een wereld waarin heden en verleden elkaar ontmoeten en waar gebroken harten worden gewroken. Naast dit weinig gespeelde werk klinkt een gloednieuw stuk van componiste Karmit Fadael.

Le Villi is een onvergetelijke dansopera vol passie, liefde en mystiek. Giacomo Puccini baseerde zich voor zijn eerste opera op de eeuwenoude Centraal-Europese mythes van de Vilja: jonge vrouwen die stierven aan een gebroken hart. Speciaal voor de productie van Opera Zuid componeert de Nederlandse componist Karmit Fadael een prelude op het thema van het duistere woud als metafoor voor verdwaald raken in het leven. 

Le Villi
Anna en Roberto vieren hun verloving, maar dan moet hij een erfenis in de stad ophalen. “Non ti scordar di me! – Vergeet mij niet!”, roept Anna haar geliefde achterna uit angst dat hij niet meer terugkeert. Roberto verzekert haar dat hij terugkomt, waarna ze zullen trouwen. De winter breekt aan en het wachten op haar geliefde wordt Anna te veel. Ze bezwijkt aan een gebroken hart. Op zijn reis terug, niet wetende dat Anna overleden is, wordt Roberto verleid. Eenmaal thuis verschijnt de geest van Anna voor hem. Zij is een Villi geworden. Tevergeefs bidt Roberto om vergeving, maar Anna is vastberaden hem te wreken.

Let op: Deze opera wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse en Engelse boventiteling.