Filmconcert: City Girl

The James Whale Orchestra
di 28 mei ’24 20:15 - 21:45
di 28 mei ’24
20:15 - 21:45
  • di 28 mei ’24
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

In City Girl, een adembenemende stomme film uit 1930, ontvouwt zich een romance tussen een serveerster en een jonge, naïeve tarweboer. Het James Whale Orchestra weet tijdens deze vertoning de emoties van de scènes te vertolken, waarbij technologie wordt gecombineerd met live solisten voor een meeslepende ervaring. 

Tijdens deze avond geniet je van film en orkest samen.

City Girl

De productie van City Girl werd beschreven als simpelweg adembenemend en een emotioneel intense ervaring. Een stomme film is geen geluidsfilm, maar een totaal andere vorm van kunst. Iets wat filmregisseur F.W. Murnau als geen ander begreep. Het verhaal speelt zich af op het platteland van Oregon. Maar het is zeker geen doorsnee Hollywoodverhaal. Zowel het meisje als de boer koesteren een droom die door de tirannieke vader van de jongeman genadeloos wordt bestreden.  
Met prachtig camerawerk, gebruik van lichteffecten, gekoppeld aan de weidse landschappen van Oregon, creëert de film een betoverend contrast met de ruwe, rauwe en soms gewelddadige gebeurtenissen die zich afspelen. City Girl neemt je mee op een emotionele reis door liefde, verlangen en de strijd tegen de beperkingen van het lot, alles tegen de achtergrond van een tijdperk dat getekend was door economische tegenspoed en menselijke veerkracht. 


de soundtrack – James Whale Orchestra 

Met een mix van Amerikaans minimalisme, bluegrass en een unieke romantische touch weet het James Whale Orchestra een meeslepende soundtrack te creëren die perfect aansluit bij de film.  
 
Het JWO werd op het Noordelijk Film Festival 2023 bekroond met de publieksprijs Best of Festival voor hun productie Blackmail. Hun werk aan City Girl werd geprezen als simpelweg adembenemend en omschreven als een emotioneel intense ervaring. 

inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.15 uur een inleiding in de Kleine Zaal. De inleiding wordt gegeven door film expert/docent & cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch. Hij zal vertellen over de film, het genre, de muziek en de context van film.

De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Credits

Piano Ernst Paul Fuchs
Harp Carla Bos
Cello/Banjo/Compositie Oliver Parr
Muziek Productie Panayiotis Ioannou