Barbara Pravi

i.s.m. Doornroosje
za 25 jan ’25 20:15
za 25 jan ’25
20:15
  • za 25 jan ’25
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief servicekosten, inclusief drankje

Na een jaar van afwezigheid is Barbara Pravi terug met een nieuwe single. Bravo markeert de aankondiging van een nieuw album in de herfst van 2024. Ze start vanaf het najaar met haar nieuwe Europese tour en komt daarmee ook terug naar Nederland, waaronder naar De Vereeniging.

Na een eerdere tour met 120 shows in meer dan 20 landen en in Nederland volledig uitverkochte shows, bewijst Barbara een artiest te zijn die zingt en leeft voor haar publiek. Haar concerten zijn spectaculair en gaan verder dan slechts een concert. Ze verenigt en inspireert haar publiek. 

De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie. Ze liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door haar bijdrage voor de rechten van vrouwen te staan, dit komt onder andere naar voren in haar speeches die ze elk jaar, sinds 2018, houdt op 8 maart.

In 2021 vertegenwoordigde ze Frankrijk in het Eurovisie Songfestival en behaalde ze de tweede plaats met het nummer Voilà. Dit werd een nationale hit die internationaal werd bekroond met de Diamanten single en Platinum in Frankrijk. In datzelfde jaar won ze de Sacem Grand Prize voor Lied van het Jaar, en werd ze in 2022 bekroond tot Female Revelation bij de Victoires de la Musique met haar album On n’enferme pas les oiseaux (We sluiten vogels niet op in kooien).