foto: Mark Engelen

Rundfunk

Schau (reprise)
za 16 nov ’24 20:00
za 16 nov ’24
20:00
  • za 16 nov ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

De derde van Rundfunk. Echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg! 

Waarschuwing voor bezoekers met epilepsie: in de voorstelling Schau zitten stroboscopische lichteffecten.

Rundfunk 

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste theatervoorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Voor hun tweede voorstelling Todesangstschrei werden zij genomineerd voor de Poelifinario. Hierna volgde de bioscoopfilm Jachterwachter en de televisieserie Duco en Roy. Afgelopen theaterseizoen maakten ze hun derde voorstelling, Schau, en speelden ze avond aan avond voor uitverkochte zalen. 

selectie Cabaret Collectie 2024

Schau hoort bij de Cabaret Collectie. Het is een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Uit het juryrapport: “Een beangstigend strak vormgegeven en gemonteerd programma. Laverend tussen meligheid en absurdisme voeren Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde een reeks gemankeerde mannen op bij wie geweld slechts de aandacht moet afleiden van een dieperliggende gekwetstheid. Rundfunk heeft het maken van sketches tot een hogere kunst verheven.”  

nominatie Poelifinario

Schau van Runkfunk is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Entertainment. Uit het juryrapport: Met hun schrijnende absurdisme en onpersoonlijke, sketchmatige stijl zetten de twee jongemannen van Rundfunk al sinds 2015 het cabaretgenre op zijn kop. Schau loopt soepel en snel door, als een strak gemonteerde film, waarin over elke vlotte decor- en scènewissel is nagedacht. Nergens leren we het duo beter kennen; zij gaan op in hun personages. We kijken naar een bizarre en gevarieerde verzameling figuren, die in hun persoonlijke onlogica toch iets herkenbaars dragen, onder andere maffioso Manke Mario, een toekomstig echtpaar op speeddate en elitaire types die nietszeggende influencervideo’s en podcasts opnemen.

in de pers

'In hun derde show is Rundfunk nog beter en grappiger' NRC ★★★★  

'In hoog tempo speelt het comedyduo Rundfunk een reeks originele en gewaagde scènes' - de Volkskrant  ★★★★ 

 

Schau is hun beste voorstelling tot nu toe

Algemeen Dagblad ★★★★★

Credits

Met Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
Tekst, concept Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
Regie Peter van de Witte